Гостът посочи, че все още не може да се говори

...
Гостът посочи, че все още не може да се говори
Коментари Харесай

Искрен Митев: Гледаме не коалиция на имунитетите, а театър на имунитетите

Гостът уточни, че към момента не може да се приказва за огромно доверие сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. 

 

" Ние не сме съдружни сътрудници с ГЕРБ, а разчитаме на взаимното самообладание, с цел да прокарваме законите, свързани с Еврозоната, Шеген ", добави Митев.

 

Припомняме, че след бурни диспути депутатите взеха решение да основат краткотрайна комисия, която да прегледа желаните имунитети на Бойко Борисов и Кирил Петков.

 

" Целта ни беше да потвърдим, че прокуратурата се употребява за политическа бухалка. Ние твърдяхме, че има каузи на трупчета, които се употребяват в избрани моменти от политически персони, смисълът на имунитета е да ги пази от напън, в тази ситуация от прокуратурата ", съобщи депутатът от ПГ на ПП-ДБ Искрен Митев.

 

Той посочи, че в комисията цялата информация като доказателства ще стане обществена, а ако народен представител самичък си даде имунитета - всичко остава в границите на прокуратурата и засекретено като следствена загадка. Народният представител акцентира, че имунитетите на Кирил Петков и Бойко Борисов се желаят по следствия, които са от години. И основаването на комисия, която да е със период на деяние от един месец, няма да забави доста правораздаването. 

 

" Трябва да покажем ясно, че създаваме тази комисия не за да я бавим, а да осветли процеса. Смятам даже, че не би трябвало да има имунитети, в случай че някой се опасява за свободата си, надали мястото, където да се защищава, е Народно събрание. Дори Борисов от 3 година няма имунитет - твърдението, че е станал народен представител, с цел да се пази от нещо, не е основателно ", сподели още Митев пред Bulgaria ON AIR.

 

Той не чака някакви разкрития по " Барселонагейт ", които да не са станали към този момент публично притежание.  " Ако е имало нещо ново и фрапиращо, то щеше да бъде употребявано преди 49-ото Народно събрание ", уверен е националният представител.

 

Митев добави, че не е инцидентен моментът, в който се случва настояването на имунитети - когато е поискано отстраняването на Иван Гешев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР