Гост в студиото на Тази събота е Силвия Кацарова. Тя

...
Гост в студиото на Тази събота е Силвия Кацарова. Тя
Коментари Харесай

Силвия Кацарова: Ако някой купи текста на химна, ще ни забранят ли да го пеем

Гост в студиото на " Тази събота " е Силвия Кацарова. Тя е една от най-емблематичните певици на България, а няма право да пее 7 от най-големите си шлагери, с които са израснали генерации българи.

" Този проблем е комплициран и малко се тормозя да приказвам, защото чакаме решение на съда. Седем песни от най-големите ми шлагери не мога да ги пея, тъй като има един млад мениджър-Владислав Славов, който е откупил правата на текстовете от поетите. Но това са песни, записани през 80-те. Това са златни шлагери и същинските продуценти са БНР. Толкова концерти ми пропаднаха, общините не желаят да се занимават с такива проблеми ", описа тя.

Седем шлагера, някои от които са от Тончо Русев, „ Бяла въздишка “ на моята другарка Мария Ганева и в тази ария даже взе участие оркестъра на Вили Казасян. Той е платил текста, само че продукта е на към 100 души, които вземат участие единствено в една песен-музиканти, аранжори, композитори, вокалисти, реализатори и доста други.

„ Не ми го побира мозъка и ще задам този въпрос на юристи и съдии, ами в случай че това момче реши да купи текста на химна. Българите ще може ли да си пеем химна? “, възмути се Силвия Кацарова пред водещата на „ Тази събота “.

Тя се връща от европейско турне в Мюнхен, Брюксел, Париж с комедията театър „ Направихте ме на вманиачен “, където е на една сцена с доста емблематични български актьори. На 12-и ще бъде в спектакъл „ Сълза и смях “ с щерка й Теди.

„ На 22 декември поканвам драгите фенове да дойдат в НДК, ще има величествен концерт с доста звезди като Веселин Маринов, Тони Димитрова, братя Аргирови, Виктор Калев и други. Малко съм въодушевена може да ми излезе дотогава решението дали може да пеем „ Огън от обич “ с Виктор, той и без друго ме имитира в „ Грамофон “ с тъкмо тази ария и най-малко онлайн да я показа. На сцената ще забележим и новия ни любим от „ Татковци “ Павел Иванов и също по този начин Ненчо Илчев.

Друго, което желая да загатна е един диалог с Кирил Кирилов продуцента на „ Направихте ме на вманиачен “. Той споделя, че толкоз доста спектакли, толкоз доста работи той и дава работа на доста актьори, които са над 30 души музиканти, толкоз доста планове е дал в Министерството на културата и единствено едни и същи хора печелят тези планове, а не им виждаме продукцията. Хората, който са в изкуството и културата не получават твърди заплати, нито имат приходи “, показа Силвия Кацарова.

Тя донесе за подарък на Диана Любенова своята книга, в която е разказала живота си. На Коледа ще бъде в Павел баня, а за Нова година ще е на Златни пясъци.

Посъветва феновете какви думи не трябва да споделят, с цел да не провокират Вселената.

„ Когато пращаш обич, тя ти се връща. Сега сме в подобен век, че очевидно доста бързо се връщат тези думи. Обичаме да споделяме „ грубо “ и незабавно вселената измисля някаква обстановка да ти го върне и ти да преживееш тази дума “, описа Кацарова и също по този начин показа, че се разсънва заран с изречението „ тук царят любовта и светлината “ и прибавя, че в случай че човек зарежда дома си с тези красиви слова и естествено признателност към Всевишния ще има огромни резултати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР