Госпожа Йотова си позволи да каже Имате 100 дни и

...
Госпожа Йотова си позволи да каже Имате 100 дни и
Коментари Харесай

Нинова с критика към Йотова: Не е в правомощията ѝ да определя срок на годност на правителството

" Госпожа Йотова си разреши да каже " Имате 100 дни и по-късно може би отиваме на избори. " Нито е в пълномощията на президентската институция, нито е и морално да се слагат такива условия пред държавното управление. Този парламент е определен от народа, това държавно управление е излъчено от този парламент и в България има разделяне на управляващите. Нека има разногласия сред институциите, само че в границите на разделянето. " - сподели Нинова.

Въпреки рецензиите си към вицепрезидента Корнелия Нинова увери, че няма напрежение сред нея и президентската институция. Президентът Румен Радев си има своите пълномощия и ги упражнява, добави тя. Поясни, че е пропуснала церемонията по встъпване в служба поради конгреса на Българска социалистическа партия, само че е поздравила президентската двойка за началото на втория им мандат.

Вицепремиерът Корнелия Нинова посочи, че държавното управление демонстрира ясна воля за справяне с рецесиите посредством заложеното в бюджета за 2022г.

Тя акцентира, че е планувано нарастване на финансовите вложения на общините с 30%. Това ще е в помощ за разрешаване на проблеми като този с високите сметки за ток, поради който доста обитаеми места вкараха режим на уличното осветяване или промени в градския превоз.

Според нея посредством плануваното нарастване на обществените заплащания в бюджета държавното управление демонстрира, че стартира радикално нова политика, с която се връща ролята на обществената страна. Това са огромните идеологически искания на Българска социалистическа партия от години и в този момент стартират да се осъществят, посочи Нинова.

" Знам, че това не е всичко, което хората чакат. Не можем с магическа пръчка да решим всички проблеми, само че това са първи стъпки, които демонстрират че има смяна в политиката. " - сподели Нинова.

За повишаването на цените на мобилните услуги Корнелия Нинова разяснява, че министерството на стопанската система и промишлеността е предотвратило противозаконното двойно нарастване на цените, което са възнамерявали да създадат мобилните оператори.

Сега цените на мобилните услуги се подвигат, само че единствено с показателя за предходната година, което е в правото на операторите, акцентира вицепремиерът.

Тя увери, че новият закон за колекторските компании, ще бъде импортиран в Народното събрание до края на февруари. Очаква огромна опозиция от бранша, тъй като в него се въртят 4 милиарда лв., само че увери, че е подготвена да реализира измененията до дъно.

След колекторите да се готвят частните правосъдни реализатори, съобщи Корнелия Нинова.

Вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия посочи, че социалистите не са се отказали от реализирането на огромните си цели като преизчисляването на пенсиите и преустановяване на практиката лечебните заведения да работят като търговски сдружения. Изрази убеденост, че с актуализацията на бюджета през юли, Българска социалистическа партия ще има опция да заложи огромните си политики.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР