Госпожа Нинова заслужава поздравления за куража да поеме сама цялата

...
Госпожа Нинова заслужава поздравления за куража да поеме сама цялата
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Корнелия Нинова има подкрепата на мнозинството социалисти

" Госпожа Нинова заслужава поздравления за куража да поеме сама цялата отговорност за този недобър резултат, който получихме на последните парламентарни избори, поздравления заслужават и делегатите на Конгреса, които не одобриха тази жертва ", това съобщи по Българска национална телевизия заместник-председателят на Българска социалистическа партия и депутат от левицата Атанас Зафиров във връзка провелия се на 22 януари Конгрес на Българска социалистическа партия.

Зафиров беше безапелационен, че ръководителят Корнелия Нинова има поддръжката на болшинството социалисти. " Беше безсмислено партията да бъде хвърлена в превдварително решен вътрешнопартиен избор, на фона на отговорностите, които има Българска социалистическа партия сега като участник в ръководството на страната ", съобщи още депутатът.

По думите на националният представител от левицата България не е имала толкоз обществен бюджет от 30 години насам. " Българска социалистическа партия е обществен стожер и дирек в ръководството и посредством и на нейните старания, тази година за обществена политика са отделени с 20 милиарда лева повече от миналата година. Може да звучи парадоксално, само че с по-малко посланичество в Народното събрание имаме по-голямо въздействие и опция да осъществяваме концепциите си. В завършек на сметка това е задачата на една партия - да осъществя своята стратегия и дела и нейните гласоподаватели да бъдат задоволени ", съобщи изрично той.

По думите на Атанас Зафиров управлението на левицата в последните няколко години е спазвало хигиена в връзките, с цел да не се изваждат на показ вътрешнопартийните каузи и в това време се е давало поле за изява на хора, които са били от вътрешната съпротива. Зафиров дефинира няколко категории хора, които са се постарали резултатите на Българска социалистическа партия да бъдат пагубни - тези, които са употребявали Българска социалистическа партия, с цел да печелят финансови дивиденти и такива, които са изгубили постове на Позитано 20. " Аз не мога да схвана тези хора ", съобщи в умозаключение аленият народен представител.

" Очаквам ползотворно развиване на договарянията. Добре е да се знае, че българската страна има позиция по тези въпроси ", беше безапелационен той. " Готови сме да проведем съвещание на Комисията по защита, на която да поканим отрасловите министри, ръководителя на държавна организация " Разузнаване " и шефа на работа " Военно разузнаване " и да получим повече информация за съответни закани във връзка с България ", сподели ръководителят на Комисията по защита в Народното събрание по тематиката Русия-НАТО.

Атанас Зафиров беше безапелационен, че до момента в който не бъдат получени претенции от страна на НАТО, всичко може да се счита за нечиста сделка. Депутатът съобщи, че и различен път са употребявани несъюзнически самолети за задача. Във връзка със сегашната съпротива, Зафиров бе безапелационен, че занапред на някогашния министър-председател Бойко Борисов ще му се наложи да дава отговори на доста въпроси, свързани със положението на въоръжените сили и в частност бранш " Сигурност ".

" Правителството на Бойко Борисов редовно през последните 10 години неглижираше бранш " Сигурност " и въоръжените сили и по тази причина те сега са в положение, в което се затрудняват да извършват отговорностите си ", съобщи националният представител.

На въпроса по отношение на бюджета, предназначен за защитата, Зафиров разяснява, че усъвършенстване няма - възнаграждението е ниско, остаряло е въоръжението и липсва опция.

" В България няма съюзни войски на НАТО, в България няма военни формирования на съюзните войски. На територията на страната има един център за деяние при рецесии и повреди и един координационен център на НАТО, които имат влиятелна функционалност ", уточни още той. Атанас Зафиров изрази увереност, че ще бъде открито вярното решение и няма да се стигне до война в Украйна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР