Господин Цветанов това работи. Неговата работа е да следи какво

...
Господин Цветанов това работи. Неговата работа е да следи какво
Коментари Харесай

Работата на Цветанов е да следи президента и да го ругае публично, обяви вицепрезидентът

Господин Цветанов това работи. Неговата работа е да следи какво споделя президента, да го ругае обществено, освен това ползвайки квалификации, каквито не би трябвало да употребява нито един политик, сподели през днешния ден по Би Ти Ви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя посочи, че за нея и Румен Радев са дали своят вот над един милион българи, до момента в който ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ даже не е спечелил преференция на изборите.

Коментирайки речта на президента пред студенти, която провокира доста мнения, Йотова изясни, че тъмната площадка би трябвало да бъде разширена, тъй като корупционни практики има в необятен кръг сфери. Според вицепрезидента в тази област е и договорката за ЧЕЗ.

Йотова дефинира, като недостойна реакцията на премиера Бойко Борисов, който през вчерашния ден подреди на министрите да срещнат президента с процедурите за всички огромни покупко-продажби в техните ведомства. Според нея сходен отчет би трябвало да се изнесе пред обществото и Народното събрание, който управлява публичните поръчки.

Вицепрезидентът напомни, че министър председателят не е отговарял пред Народното събрание от месеци, а когато въпроси за поръчките се задават на министрите, те дават отговор проформа.

С решението за Скрипал си запазихме най-ценното

В отговор на въпрос, Илияна Йотова дефинира като вярна позицията на България, която не изгони съветски дипломати, поради случая Скрипал. " България не е сама. Ние сме в група с страни, които си резервираха най-ценното - опцията да бъда медиатори сред единия и другия лагер.

За Йотова решението на държавното управление е било работещо, само че страната е изгубила инерцията, с цел да може да се ангажира по-серизоно с посредническа функционалност. Според нея българското председателството досега е сполучливо, само че няма да е ненужно страната да реагира с повече самочувствие.

Жалко, че човек като Плевнелиев е бил президент

Коментирайки рецензии към нея и Румен Радев на президента от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев, Илияна Йотова разгласи: " Жалко, че този човек е бил президент на България ". Тя не се съгласи с рецензиите, че не поздравява по отговарящ метод българския патриарх, само че пък уважава съветския.

" С целуването на ръка демонстрирах уважението си към съветската православна черква, поради нейната роля по време на руско-турската освободителна война. Не скърбя за това, което съм направила, като моето почитание към българския патриарх е доста по-голямо ", приключи вицепрезидентът.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (136)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР