Господин Главчев е изготвил предложение по реда, който е разписан

...
Господин Главчев е изготвил предложение по реда, който е разписан
Коментари Харесай

Служебният правосъден министър: Ако президентът не подпише указ, ...

" Господин Главчев е изготвил предложение по реда, който е написан с измененията в Конституцията. Изложил е своите претекстове! Това по какъв начин се дефинират от някои, дали са задоволителни, дали са допустими или по какъв метод се дефинират, е въпрос на позиция ", сподели Павлова, която преди да стане министър, бе зам.-главен прокурор.

 

Думите ѝ пристигнаха преди да стане ясно, че министър председателят Главчев желае от президента Радев да бъде заменен и земеделският длъжностен министър, съобщи БНР.

 

Преди да стане ясно настояването за промяната и на министъра на земеделието, вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява, че президентът продължава да организира съвещания и и да събира информация по отношение на предлагането да издаде декрет за освобождението на външния министър Стефан Димитров. 

На въпрос по кое време е ясно решението на Румен Радев, тя отговори: " Това ще реши президентът. Кога, по какъв начин ще разгласи своето решение и какво ще бъде то напълно - най-малко това е в неговите пълномощия - макар желанието на болшинството, както се видя, да бъдат мощно лимитирани ".

 

в персоналния състав на служебния кабинет. В предлагането до президента Румен Радев министър председателят предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. Съобщението за промяната пристигна късно през вчерашния ден, откакто по-рано денем водачът на ГЕРБ външния министър Стефан Димитров.

 

бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. 

 

В предлагането си до президента Румен Радев министър председателят Главчев показва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности, вследствие на което продължава напрежението и недоволството в аграрния бранш.

 

ФрогНюз

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР