Господин Божков е постъпил много некоректно и неправилно. Това е

...
Господин Божков е постъпил много некоректно и неправилно. Това е
Коментари Харесай

Николай Вълканов: Предложих фирмите на Васил Божков да бъдат извадени от КРИБ

„ Господин Божков е постъпил доста неточно и погрешно. Това е нещо, което не би трябвало да прави. Както знаем, той има контракт с Нова телевизия от 2012 година, даже и за по-големи суми “. Това съобщи заместник-председателят на КРИБ Николай Вълканов пред Нова телевизия по отношение на паметната записка, която Васил Божков разгласява във Фейсбук профила си в понеделник. 
„ Аз, като заместник-председател на КРИБ, внесох предложение в Управителния съвет на конфедерацията компаниите на господин Божков да бъдат извадени като членове. В КРИБ не могат да членуват компании, които имат отговорности към бюджета и не заплащат осигуровки на служащите си. Имали сме други такива случаи и сме ги изключвали. В КРИБ членуват единствено компании, които нямат отговорности “, сподели още Вълканов.
По думите му изваждането на компаниите на Божков, по този начин или другояче, е трябвало да се случи по правилник, защото предприемачът има потвърдени 700 млн. отговорности. „ Този случай ме накара да взема това решение по-бързо. За нас е значимо какви хора членуват в конфедерацията ", уточни още Вълканов. „ Подразни ме и фактът, че Божков пусна чатовете с министъра на финансите. Ние всички се срещаме с министри. Срещал съм се с министъра на финансите, на енергетиката, на туризма. По принцип това е предписание – бизнесът да се среща с министрите. Тези срещи се вършат постоянно в кабинета на съответния министър. Няма нищо скрито. По време на тези срещи постоянно се съблюдава рамката на законността “, безапелационен бе заместник-председателят на КРИБ.
„ Икономиката в никакъв случай не е закъсвала и в никакъв случай не е серпантина. В рудодобива да вземем за пример не сме спрели работа нито за един ден и не сме освободили нито един човек. Там ние не се възползвахме от 60 на 40, тъй като работехме ", разяснява Николай Вълканов. Според него тази мярка е доста добра за туризма. „ Тази година ще бъде годината на българите в България. Нека бъдат при нас и не вървят в чужбина. Да, секторът ще се възвръща. Ще е постепенно, само че по този начин е в целия свят ", сподели той. „ Аз също имам хотели. Взел съм ограничения и те не работят. Аз съм се възползвал от мярката 60 на 40 и тя ми оказа помощ ", уточни още Вълканов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР