Господарите“ на украинския президент Володимир Зеленски ще го принудят да

...
Господарите“ на украинския президент Володимир Зеленски ще го принудят да
Коментари Харесай

Френски политик: Господарите на Зеленски от Давос ще го принудят да преговаря още през януари

" Господарите “ на украинския президент Володимир Зеленски ще го принудят да контракти кротичък проект през януари 2024 година в Давос. Това мнение изрази водачът на френската партия " Патриоти " Флориан Филипо на страницата си в обществената мрежа X, съобщи " Фокус ".

" Трудно е за Зеленски - неговите господари в Давос грубо го слагат на мястото му! Именно там, на годишната среща на Световния конгрес в Давос през януари 2024 година, Зеленски ще бъде заставен да договаря за кротичък проект! ", написа политикът.

Така той разяснява известията в швейцарските медии, че Зеленски по време на посещаване в Аржентина " ненадейно “ е оповестил нова среща в Давос за разискване на " мирния проект “. Ръководителят на информационния отдел на швейцарското външно министерство Никола Бидо удостовери, че идната среща на съветниците по националната сигурност по украинската " формула за мир " ще се състои в Давос на 14 януари 2024 година, преди началото на Световния стопански конгрес.

Според Филипо " господарите " изоставят " своята марионетка " на фона на неуспеха на контранастъплението на украинските въоръжени сили, осъзнавайки, че " въпросът е изгубен ".

" Олигархията подхранва, употребява и по-късно го изхвърля! Зеленски схваща това от личен опит! ", добави политикът, призовавайки " да спрем да финансираме всичко това ".

" Формулата на мира ", създадена и насърчавана от Киев, изисква възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, даване на евроатлантически гаранции за сигурност и основаване на специфичен арбитражен съд за следствие на военни закононарушения на Русия. В Москва изрично отхвърлят " формулата " на Киев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР