Господа народни избраници, политици! Моля ви да не забравяте народните

...
Господа народни избраници, политици! Моля ви да не забравяте народните
Коментари Харесай

Ибряма: Обиден съм! Дават се помощи на музиканти, които не могат да свирят!

„ Господа национални избраници, политици! Моля ви да не забравяте националните музиканти на България,  не загърбвайте националната ни  самородност. Тези хора са дали доста на страната ни. Моля, не ги забравяйте! Аз персонално съм отчаян, афектиран съм, тъй като се оказа, че помощта, която ще получат музикантите от страната за това, че не могат да свирят, е единствено за рок, поп и джаз реализатори. Но за какво единствено за тях? “

С тези думи към ръководещите се обърна известният виртуоз на кларинета Иво Папазов - Ибряма, който прочу страната ни в края на 80-те, когато съумя да подпише контракт с Британския лейбъл Ханибал Рекърдс, с който издаде два албума със комбинация от джаз, тракийска национална, циганска и турска музика, а след измененията свири по целия свят в съдействие с най-хубавите джазмени на няколко континента.

Ибряма споделя, че животът на музикантите през последните години е доста тежък.

" Какво да кажа на моите другари национални артисти, които ми се обаждат за помощ, а аз нищо не мога да им кажа, нито да направя! Ето по тази причина се зарадвах когато научих за самодейността на Рут Колева и на други за поддръжката на музикантите. Време беше някой да предприеме нещо. А то какво било? Оказа се, че помощта е за рок, поп и джаз музиканти, е, за какво единствено за тях? Ами то има и типичен музиканти, а те? Не бива по този начин! “, възмущаваше Ибряма.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР