Горят сухи треви и храсти, а пътят от Бобошево за

...
Горят сухи треви и храсти, а пътят от Бобошево за
Коментари Харесай

Огнената стихия край Бобошево затвори пътя към АМ Струма

Горят сухи треви и шубраци, а пътят от Бобошево за автомагистрала " Струма " е затворен, споделя кметът на Бобошево Стефан Тачев. Той прикани за по-голямо присъединяване на доброволци, които да се включат в гасенето, с цел да бъде овладян пожарът по-бързо.

Огънят е тръгнал малко преди 14:00 часа през днешния ден, край разклонението за село Сопово, уточни Тачев. Заради високите температури и изсъхналите треви, пожарът се увеличен бързо, сподели още кметът на Бобошево. В гасенето на пожара вземат участие огнеборци от Дупница и Благоевград, както и доброволци. Днес в Бобошево е и съборът на общинския център, споделя кметът пред Българска телеграфна агенция.

По думите на Тачев все още няма заплаха пожарът да обхване къщи и гори. Още не са ясни и аргументите за възникването на пожара. Той е локализиран. Засегнати са към 200 дка повърхност, сподели за Българска телеграфна агенция представителят на полицията Катя Табачка. Огънят е засегнал отчасти помпената станция, сподели още кметът Стефан Тачев. На мястото ще остане да дежури екип на противопожарната работа.

Снимка: Мартин Коцев 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР