Горският пожар, който бушува от началото на седмицата на канарския

...
Горският пожар, който бушува от началото на седмицата на канарския
Коментари Харесай

Горският пожар на Тенерифе е най-големият от 40 години насам

Горският пожар, който бушува от началото на седмицата на канарския остров Тенерифе, към момента не е овладян. Късно нощес се наложи евакуация на още хора от северната част на острова поради разрастването на огъня.

Според локалните управляващи това е най-сериозният пожар за последните 40 години. Досега той е изпепелил над 5 000 хектара, а периметърът му е към този момент 50 километра. С него изгорените площи в Испания доближиха 79 000 хектара от началото на годината.

Според Европейската осведомителна система за горски пожари страната е преди всичко на остарелия континент, следвана от Италия с 59 000 хектара и Гърция с 53 000, макар тежките пожари при тях през миналия месец юли.

Огънят на Тенерифе към този момент е обхванал 10 общини, а районният министър на териториалната политика Мануел Миранда прикани за съдействие от страна на жителите, с цел да се избегнат човешки жертви и за нерешителност, защото високите температури и смяната напразно може още веднъж да усложнят обстановката.

От Министерството на околната среда пък предложиха на жителите в засегнатите региони да затварят вратите и прозорците, с цел да избегнат вероятни респираторни проблеми заради дима.

17 хеликоптера и повече от 370 бойци към момента работят по суша и въздух, с цел да се опитат да овладеят пожара в планината Арафо.

Стратегията по гасенето му продължава да е най-вече отбранителна за да се спасят първо хората, след това къщите и най-после гората.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР