Горският автомобилен завод (ГАЗ) трябва скоро време да започне да

...
Горският автомобилен завод (ГАЗ) трябва скоро време да започне да
Коментари Харесай

Кой да предположи, възродената „Волга” е китайска

Горският авто цех (ГАЗ) би трябвало скоро време да стартира да пуска коли с емблемата „ Волга ”. Това бе казано ясно още през предишния юни от Денис Мантуров, като същият сподели, че действително това ще са китайски коли със заменена емблема.

Направиха безусловно същото с „ Москвич ”, само че не им се получи. Ще изчакаме да забележим какъв ще е и този опит, само че елементарно може да се допусна, че даже и руснаците не могат толкоз елементарно да бъдат излъгани.

Иначе в завода, който до неотдавна асемблираше модели Volkswagen, ще стартира да прави волги, основани на Changan Raeton Plus, видян на територията му. Руските медии считат, че точно това ще е възродената „ Волга ”. Допълнителен плюс в тяхното умозаключение е фактът, че Raeton Plus е единственият модел, който до момента Changan не е изкарал на съветския пазар.

Смята се, че на това опитно зайче служащите се образоват да сглобяват колата. Ще се прави в цеха, в който до 2022 година са се сглобявали модели на Volkswagen и Skoda.

ГАЗ към този момент има един несполучлив опит да съживи името на съветския пазар. През 2008 и 2009 година под името Volga Siber в Русия се продаваше Chrysler Sebring, само че с някои външни промени. За двете години бяха направени единствено към 9000 бройки.

Повече автомобилни вести четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР