Горските пожари в радиационно замърсения Чернобил продължават повече от седмица,

...
Горските пожари в радиационно замърсения Чернобил продължават повече от седмица,
Коментари Харесай

Горските пожари в Чернобил бушуват повече от седмица, страх от радиационно замърсяване

Горските пожари в радиационно нечистия Чернобил не престават повече от седмица , а в потушаването им вземат участие близо 400 пожарникари, съобщи ДПА.

Експерти по околната среда се притесняват, че тези пожари може да влязат в контакт с радиоактивна пепел на земята и да разнесат радиоактивен пушек към столицата Киев, която е на към 100 км южно оттова.

Стопяването и детонацията на нуклеарния реактор в АЕЦ " Чернобил " през 1986 година се считат за най-тежката нуклеарна злополука в човешката история.

Украинската работа за изключителни обстановки твърди, че радиационните нива в региона на пожарите са в допустимата норма.



Обхватът на пожарите не се оповестява. През уикенда управляващите цитираха данни отпреди няколко дни, съгласно които пожарите покриват обща повърхност от 3500 хектара.
В петък управляващите увериха, че радиационните нива в столицата Киев не надвишават естествените стойности.

При експлоадирането на пожарите преди повече от седмица високопоставеният представител на министерството на околната среда Егор Фирсов съобщи, че радиацията в Чернобилската неразрешена зона е надхвърляла 16 пъти естествените фонови нива.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР