Горските пожари, които обхванаха през нощта остров Мауи – един

...
Горските пожари, които обхванаха през нощта остров Мауи – един
Коментари Харесай

Раят Хавай се превърна в ад под небето, пожарите унищожават остров Мауи


Горските пожари, които обгърнаха през нощта остров Мауи – един от най-големите в Хавайския архипелаг и именуван от туристите „ Земен парадайс “, не престават, а островът наподобява като компютърно генериран филм-катастрофа.

По последни данни до момента са починали минимум 36 индивида, а международните медии не помниха войната в Украйна и бълват фрагменти и мнения за тихоокеанския щат на Съединени американски щати – Хавай.

„ Апокалипсис в този момент “, „ Ад под небето “, „ Огнен призрачен сън “ са най-често употребяваните фрази в репортажите за островите. Напълно унищожени са десетки села и градчета, до неотдавна магнит за туристите.

Пожарите избухнаха поради адската горещина и сушата, а за бързото разпространяване на огъня оказва помощ и мощният вятър от урагана „ Дора “, който бушува в Тихия океан на стотици километри южно от архипелага. Горещото време, породено от климатичните промени на планетата, се настани това лято в доста американски щати, в Европа и Азия.

Горските пожари на Хаваите по предписание не са толкоз огромни, колкото в Калифорния и други щати на континента, само че локалните хора с смут приказват, че в никакъв случай не са виждали нещо сходно. Според тях е извънредно извънредно пожарите да обзет целия остров.

Голямата част от разрушенията са в град Лахайна. Той е съвсем изцяло погубен от огъня и наподобява на украинския Бахмут, съпоставен със земята от руснаците.

Спасявайки се от стихията, хората от Мауи бягат в океана с лодки и подръчни средства. Бреговата защита на Съединени американски щати ги прибира с катерите си.

Хиляди хора са без електричество и телефонна връзка, евакуацията продължава. По информация на управляващите към 4000 индивида към момента се пробват да изоставен острова, който допреди дни беше една от най-популярните туристически дестинации в света. Няколко пожара горят и на Големия остров.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР