Горски служител остана шокиран от гледката, на която попадна в

...
Горски служител остана шокиран от гледката, на която попадна в
Коментари Харесай

Ако продължаваме с този манталитет, и Господ няма да ни помогне СНИМКИ

Горски чиновник остана шокиран от гледката, на която попадна в борова гора.

През последните дни станахме очевидци на ужасяващи пожари. Опасността от пораждане на пожари нараства доста точно през летния сезон. Голяма част от пожарите у нас през последните години са в резултат на човешка неточност или небрежност - образец за такава небрежност е пожарът от Казанлък, който пламна на 18 юли - тогава бе обявено, че огънят е тръгнал от вътрешен двор на къща в квартала, а повода - притежателят е разчиствал сухи треви и шубраци, само че е изтървал огъня, който се трансферирал на прилежащ автосервиз. Напълно изгорен автомобила на притежателя на сервиза. Впоследствие огънят се увеличен и засегнал още една къща в съседство - същинска огнена буря.

Едва стоварил куфарите след отмора в южната ни съседка и Кирил Иванов, който е горски чиновник, към този момент получава сигнал за зародил горски пожар. Няма по какъв начин, споделя той - това е част от специалността на горските чиновници паралелно с противопожарните служби. Безброй пъти е взел участие в потушаването на горски пожари, само че когато се борил с огнената буря последно останал учуден, слисан и отчаян от това, което видял като причина на пораждане на пожара.

Кирил споделя в своя обява във Facebook, че има богато въображение, само че очевидно и то е безпомощно да си показа какъв брой безумни, безмозъчни човешки същества може да има в нашата страна, на които изискуем от през днешния ден този " необикновен " пейзаж в гората.

" Не по огромен мозък и предвидливост е бил и този които е решил и сложил открит свещник в средата на БОРОВА гора с намерено барбекю. Типично българска КОЧИНА. Емоционално действам тъй като преди броени часове идвам от страна където постоянно се удивлявам от полагащите грижи за сходни като това към този момент полу-унищожено свято място, от това по какъв начин опазват и трансформират всеки незабравим камък, релеф в туристическа дестинация и така нататък ", написа Иванов.



Грях пред олтара

" За мен това свинско отношение е безусловно греховно пред този олтар, недомислено изработен и да не споделям подържан и с още по първобитна просвета употребен. "

" Е българино, в случай че продължаваме с този нрав и гражданска незаинтересованост към всичко сходно протичащо от сходни съграждани допускам и Господ няма да ни помогне да стигнем останалите европейци. А до през вчерашния ден тази забележителност БЕШЕ с доста красива природа и с релаксиращо въздействие върху посетителите, която очевидно справедливо НЕЗАСЛУЖАВАМЕ, непоносимо тъпо! ", написа още Кирил Иванов.

В поста си Кирил не загатва местоположението на мястото, само че от мненията разбираме, че това е боровата гора в село Невестино, област Кюстендил. Мястото било посещавано от ловците за обяд и отдих след излетите.

" Някой очевидно го употребява и сега и то безразсъдно позволявайки си да пали там огън! Мястото е превърнато в кочина... не са забили и един гвоздей там, само че имат наглостта да замърсяват и палят огън в тези жеги и суша ", написа в мненията Николай Георгиев.



Снимки: Кирил Иванов / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР