Горски пожари в Хавай: Публикуван е списък с изчезнали хора с 388, които все още са в неизвестност след пожари

...
Пожарите, които опустошиха Лахайна, убиха най-малко 115 души, което ги
Коментари Харесай

Пожарите, които опустошиха Лахайна, убиха най-малко 115 души, което ги прави най-смъртоносните в САЩ от повече от век. Окръгът каза, че се очаква броят на загиналите да нарасне.

Въздушни кадри показват опустошението на Хаваите

„Публикуваме този списък с 388 имена днес, защото знаем, че ще помогне с разследването“, полицията на Мауи Шефът на отдела Джон Пелетие каза.

"Но ние също балансираме това, защото знаем, че след като тези имена излязат, това може и ще причини болка на някои хора, които са засегнати от това."

Във вторник ФБР каза, че има 1000 до 1100 имена в предварителен, непотвърден списък.

Изображение: Президентът на САЩ Джо Байдън, на борда на Marine One, инспектира опустошения от пожар град Лахайна

Байдън посещава острова на фона на критики относно реакцията

Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник - 13 дни след избухването на горските пожари - след критики относно реакцията му на кризата.

След като обиколи щетите, той обеща федералното правителство да помогне на Мауи „толкова дълго, колкото е необходимо“, за да се възстанови от опустошението.

„Страната скърби с вас, стои с вас и ще направи всичко възможно, за да ви помогне да се възстановите“, той каза в реч, произнесена до 150-годишно дърво банян в Стара Лахайна, което е било изгорено в пожарите.

„Днес е изгорено, но все още стои“, каза г-н Байдън за дърво. „Дървото оцеля по някаква причина. Вярвам, че е много силен символ на това, което можем и ще направим, за да преминем през тази криза.“

Прочетете повече:
Ръководителят на службите за спешна помощ на Мауи подава оставка след критики
Семейството на жертвата на пожара в Мауи „знаеше, че нещо не е наред“ в деня на избухването на пожара

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

Жител на Мауи разсъждава за горските пожари

Окръг Мауи съди електрическа компания

Идва, когато окръг Мауи съди Хавайската електрическа компания, твърдейки, че електрическата компания е действала небрежно, като не е изключила оборудването си въпреки предупрежденията, че ураганните ветрове могат да съборят електропроводи и да предизвикат пожари .

Hawaii Electric каза, че е „много разочарован, че окръг Мауи е избрал този съдебен път, докато разследването все още се развива“.

Сушата в региона остави растенията опасно сухи като урагана Дора измина приблизително 500 мили (800 км) южно от Хавай със силни ветрове.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР