Горски пожари, бушуващи в централно Чили, убиха най-малко 51 души

...
Горски пожари, бушуващи в централно Чили, убиха най-малко 51 души
Коментари Харесай

Горски пожари убиха 51 души в Чили: Огънят застрашава градските райони

Горски пожари, вилнеещи в централно Чили, убиха минимум 51 души и броят на жертвите евентуално ще продължи да пораства, оповестяват локалните управляващи, до момента в който службите за незабавна помощ се борят да потушат пламъците, застрашаващи градските региони, предаде  Reuters .

Черен пушек се издига в небето над доста елементи на района Валпараисо, дом на близо един милион поданици в централно Чили, до момента в който пожарникарите, употребяващи хеликоптери и камиони, се борят да потушат пожарите.

Районите към крайбрежния туристически град Виня дел Мар са едни от най-силно засегнатите и избавителните екипи се борят да доближат до всички  региони.

Броят на починалите се усили, когато пет тела са открити на публични пътища, а информацията сочи, че " броят им ще доближи доста по-високи числа " в идващите часове, показва министърът на вътрешните работи Каролина Тоха.

" Състоянието на Валпараисо е най-деликатното ", показва Тоха, като сподели, че страната е изправена пред най-тежкото си злополучие след земетресението през 2010 година, което умъртви към 500 души.

Президентът Габриел Борич съобщи пред нацията в телевизионно послание: " Ситуацията в действителност е доста сложна ".

Горските пожари не са необичайност в Чили през летните месеци. Миналата година на фона на рекордна гореща вълна към 27 души починаха и повече от 400 000 хектара (990 000 акра) бяха наранени.

" Площта с пожари през днешния ден е доста по-малка от предходната година, (но) по това време броят на засегнатите хектари се умножава доста бързо ", добавя Тоха.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР