Горски пожар с невиждани мащаби, бушуващ в националния парк Бохемска

...
Горски пожар с невиждани мащаби, бушуващ в националния парк Бохемска
Коментари Харесай

Горският пожар в национален парк в Чехия се разпространява на хиляда хектара

Горски пожар с невиждани мащаби, вилнеещ в националния парк " Бохемска Швейцария " в Чехия, продължава да се разраства, макар напъните на пожарникарите, споделиха през днешния ден локални чиновници, представени от ДПА.

Пожарът обхвана територия с повърхност близо 1000 хектара, защото тежкият терен затруднява преодоляването му, сподели говорителка на незабавните служби за чешката национална телевизия.
Огънят избухна предходната седмица в чешкия народен парк и се популяризира в понеделник през границата с Германия в немския народен парк " Саксонска Швейцария ".

Противопожарните екипи не престават да откриват нови тлеещи огнища в парка. Близо 750 пожарникари се борят с пламъците, откакто бяха привлечени спомагателни сили от цяла Чехия.
Те са подкрепени от шест хеликоптера и пет противопожарни самолета, които се включват в гасенето, откакто утринната мъгла се разсее.

Досега осем пожарникари са ранени при гасенето, като няколко от тях съществено. " Това демонстрира, че в действителност напредваме през рисков терен ", сподели говорителката.Някои елементи от гористата околност са труднодостъпни, в това число регионите по чешко-германската граница, сподели тя.

В момента туристическите преходи в чешкия народен парк са неразрешени, а полицията е върната трима туристи, които са желали да посетят скалните обединения от пясъчник.Този горски пожар се счита за един от най-големите в историята на страната и се допуска, че е породен от човешка немарливост, показва ДПА.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР