Горски от ДГС Нови пазар хванаха двама братя на 18

...
Горски от ДГС Нови пазар хванаха двама братя на 18
Коментари Харесай

Изловиха бракониери, зареждали с дърва три села

Горски от ДГС Нови пазар хванаха двама братя на 18 и 25 година в " баничарка ", натъпкана с 1,3 кубика нелегално отсечена дървесина от типа червен дъб. Засечката станала по мрачно в четвъртък,  в землището на село Войвода, оповестяват от Североизточното държавно дружество. Без всякаква опозиция бракониерите слезли от возилото, което било иззето дружно с товара.  Извършителите са познати на горските и са систематични извършители. 

Има данни, че те са секли дърва от горите в региона и са ги доставяли на хората от селата Златна равнища, Върбяне и град Плиска. Там, в дворовете на частни стопани, от известно време били засичани дърва без маркировка, очевидно доставени от бракониери. На притежателите на противозаконните дърва - най-много възрастни хора, са формирани актове. Сега и на двамата братя са формирани актове по Закона за горите. 

Ръководството на СИДП за следващ път предизвестява хората да не се доставят с крадени дърва, тъй като наказателна отговорност носят и купувачите. Освен това, те рискуват с нерегламентираните доставки и най-често получават количества по-малки от декларираните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР