Горски инспектори от Регионална дирекция по горите в Берковица са

...
Горски инспектори от Регионална дирекция по горите в Берковица са
Коментари Харесай

Двама души са задържани за незаконна сеч в местността ``Мара Врачанка

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите в Берковица са задържали лица в миг на превозване на противозаконна дървесина. Нарушението е установено след получен сигнал тази нощ към 1.30 часа в местността ''Мара Врачанка'', землището на село Борован, област Враца. Това оповестиха от Изпълнителна организация по горите.

Проверяващите са открили четири лица, които транспортират дърва за огрев с четири каруци. Две от лицата са арестувани, останалите съумели да избягат. Органите на Министерство на вътрешните работи са сигнализирани за определяне на нарушителите и осъществяване на издирвателна интервенция за избягалите лица. Дървесината е била немаркирана и без транспортни документи. На нарушителите са формирани актове по Закона за горите. Задържани са конете, каруците, бензиномоторен трион и дървесината.

Това е вторият случай за по-малко от 12 часа, в който инспектори от РДГ Берковица залавят извършители в горски територии. На 6 юни 2019 година към 9.30 ч. при получен сигнал за местността ''Палековото'', землището на град Монтана, горски инспектори със съдействието на чиновници на районно управление (на МВР) Монтана са открили извършители, които транспортират с четири конски каруци дърва за огрев.

Общо за денонощието единствено при двата случая са арестувани 8 коня, 8 каруци, бензиномоторен трион и към 6 пространствени кубически метра дърва за огрев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР