Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Кюстендил установиха

...
Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Кюстендил установиха
Коментари Харесай

Горски инспектори спряха незаконна сеч в частен имот в землището на село Добри дол

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Кюстендил откриха противозаконна сеч в частен парцел в землището на село Добри дол, община Трекляно. Нарушението е установено по време на рутинна инспекция в региона. Горските инспектори открили, че активността се прави без издадено разрешително. Съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи е установена сеч на 215 броя дървета от дървесен тип зимен дъб и цер, на чиито пънове липсва отпечатък от контролна горска марка, оповестиха от Изпълнителната организация по горите (ИАГ).

По време на инспекцията инспекторите се натъкнали на високопроходима тежкотоварна техника - булдозер, който прокарва път през парцела. За него няма издадено разрешително за сеч.

За откритото нарушаване е формиран констативен протокол. Спрени са всички действия в парцела, стартирано е досъдебно произвеждане, сезирана е Районна прокуратура - Кюстендил.

Продължават засилените инспекции от страна на горските инспектори за съблюдаване горското законодателство на територията на РДГ- Кюстендил.

Служителите на Изпълнителната организация по горите (ИАГ) и районните дирекции по горите правят засилени проверки във връзка с настъпващия отоплителен сезон и интервала на всеобщо доставяне на популацията с дърва за огрев. Засилени инспекции се правят на територията на цялата страна както за предварителна защита, по този начин и за определяне на нарушавания и похищения в горските територии и налагане на наказания на причинителите. Експерти всекидневно на място наблюдават обектите, в които се добива дървесина, произхода, количеството и законността на транспортираната дървесина, транспортните средства и доставените дърва за огрев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР