Горната камара на руския парламент одобри единодушно днес искането на

...
Горната камара на руския парламент одобри единодушно днес искането на
Коментари Харесай

Путин получи разрешение от парламента за разполагане на руски въоръжени сили в чужбина

Горната камара на съветския парламент утвърди единомислещо през днешния ден настояването на президента Владимир Путин да получи публични пълномощия за разполагане на съветски въоръжени сили в чужбина , съобщи Ройтерс.

Председателката на камарата Валентина Матвиенко сподели, че чака тези сили да извършват миротворчески функционалности.

Междувременно Кремъл изрази вяра, че признаването от Русия на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна ще възвърне спокойствието и акцентира, че Москва остава отворена към дипломатически контакти със Съединени американски щати и други страни , предадоха Франс прес и Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в конферентен диалог с медиите, че не може да каже дали съветски сили към този момент са влезнали в двата сепаратистки района, постоянно наричани просто Донбас, отбелязва Ройтерс. Решението дали да се изпратят сили ще зависи от развиването на обстановката, добави той.

“Контактите на най-високо ниво, даже незабавни, би трябвало да бъдат добре готови ”, добави Песков.

Говорителят акцентира, че вероятно спиране на дипломатическите връзки сред Киев и Москва единствено би “влошила нещата ”.

“Това е сюжет, който би бил заслужен за жалост, освен за страните, а и за популацията ” , съобщи Дмитрий Песков , визирайки изказването на украинския президент Володимир Зеленски, че обмисля спиране на дипломатическите връзки с Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР