Горната камара на френския парламент - Сенатът, прие спорната пенсионна

...
Горната камара на френския парламент - Сенатът, прие спорната пенсионна
Коментари Харесай

Френският Сенат прие спорната пенсионна реформа

Горната камара на френския парламент - Сенатът, одобри противоречивата пенсионна промяна, провокирала вълна от митинги в цяла Франция и считана за основна мярка от втория президентски мандат на Еманюел Макрон, съобщи Франс прес, представена от Нова тв.

Реформата бе призната след траяли 100 часа диспути в Сената със 195 гласа " За " и 112 " Против ". Ключова мярка в нея е повдигане на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години. Реформата породи седем общонационални митинга, последният от които беше в събота, както и вълна от протестни дейности в страната. Сега промяната ще бъде прегледана още веднъж от взаимна комисия, формирана от депутати от долната и горната камара. Това евентуално ще стане в сряда. Ако комисията се споразумее по текста, ще има заключителен избор в двете камари в четвъртък. Но изходът в долната камара -  Националното заседание,  остава неразбираем. Там партията на Макрон се нуждае от съдружници, с цел да реализира болшинство по този въпрос.

Коалиция от френски синдикати, поддържаща рядко демонстриране на единение от началото на протестното придвижване в края на януари, се надява да успее да окаже задоволително напън върху държавното управление, тъй че то да отдръпна промяната, чиято основна мярка е увеличение на пенсионната възраст от 62 на 64 години
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР