Горко на ония, които доброто считат да зло, а злато

...
Горко на ония, които доброто считат да зло, а злато
Коментари Харесай

Митрополит Киприян призова: Отстоявайте вярата, оттеглете конвенцията

Горко на ония, които положителното смятат да зло, а злато за положително. Тези древен слова напомни в аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ” старозагорският митрополит Киприян. Той дойде на полемиката за Истанбулската конверниця, проведена от ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, с още десетина представители на Българската православна черква.

Киприян напомни позицията на Светия синод от през вчерашния ден като съобщи: Истанбулската спогодба отваря вратата към честен разврат, предизвести Киприян. Той повтори, че в текста на британски понятието „джендър“ е разграничено от понятието „пол.

Чрез използването на понятието „джендър“ се вкарва една идеология, която отхвърля, че индивидът съществува като мъж и като жена, сподели той. Според тази идеология биологичният пол няма значение за човешката еднаквост, а съставлява тирания на природата над индивида. Това отхвърля главната библейска мъдрост – и сътвори Бог индивида по собствен облик, като мъж и жена ги сътвори, продължи Киприян.

Регламентите на конвенцията, свързани с въвеждане на стереотипни функции на пола са срещу откритите от Бога функции в фамилията, добави той.

Киприян прикани – конвенцията да бъде оттегена, а българският народ да отстоява своята религия, която го е съхранила. След изказването си той се прекръсти и връчи на Цвета Караянчева позицията на БПЦ. Веднага по-късно Киприян и митрополитите Йоан Варненски, Николай Пловдивски, Григорий Търновски, основният секретар на българската патриаршия свещеник Герасим и останалите духовници от БПЦ напуснаха залата, която ги приветства. От последните редове станаха на крайници, скандирайки „ Браво ”. Жени изтичаха да целунат ръка на Киприян.

Във форума извършен в аулата на Софийския университет участваха омбудсманът Мая Манолова, правосъдният министър Цецка Цачева, представители на католическата и евангелската черква, представители на вицепрезидента Илияна Йотова, представители на Уницеф, посланикът на Англия Ева Хопкинс.

Очаквайте детайлности
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР