Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, и един от големите

...
Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, и един от големите
Коментари Харесай

ТВЕЛ и германското дружество Hermith създават съвместно предприятие за производство на титаниеви сплави


Горивната компания на „ Росатом “ – ТВЕЛ, и един от огромните снабдители на исполин в Европа – немската Hermith GmbH, подписаха съглашение за основаването на взаимно дружество за произвеждане на титаниеви сплави. Договорът бе парафиран на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург от Наталия Никипелова, президент на ТВЕЛ, и Алексей Расказов, общоприет шеф на Hermith GmbH.

Руско-германското взаимно дружество ще се специализира в производството на качествени артикули за високотехнологични промишлености като авиационната, автомобилната и здравната индустрия. През първия стадий се възнамерява да стартира произвеждане на титаниеви проводници за адитивни технологии (3D печат), както и безшевни тръби за хидравлични самолетни системи. В процеса на производството страните ще разширят портфолиото си с артикули като крепежни детайли за самолети, титаниеви пружини за автомобилната промишленост, елементи за ендопротези, свръхпроводими материали и други.

Сътрудничеството сред ТВЕЛ и Hermith GmbH стартира в края на 2016 година, когато бе подписан контракт за доставка на титаниеви артикули, пуснати в произвеждане благодарение на немския сътрудник и създавани от Чепецкия механичен цех. Обемът на продадените артикули на европейския пазар надвишава 70 тона. Общо над 100 високотехнологични продукта бяха пуснати в произвеждане - титаниеви пръти, плочи, тръби и проводници. Основните купувачи на титаниева продукция в Западна Европа са Bombardier, Leonardo, Fucine Umbre, Thyssen Krupp, Vacucast, Permedica и други.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР