Горивата у нас са започнали да поевтиняват, като това се

...
Горивата у нас са започнали да поевтиняват, като това се
Коментари Харесай

Горивото падна под 3 лв. за литър, основните храни поскъпнаха

Горивата у нас са почнали да поевтиняват, като това се е случило най-много през последната седмица. Масовият бензин А-95 с отстъпката от 25 ст., която дава страната, към този момент може да се купи под 3 лв. в по-малките бензиностанции, а в огромните е под 3,10 лева Това са най-ниските цени от началото на май до момента.

При дизела ситуацията е същото, само че той е малко по-скъп от бензина. В момента междинната му цена е 3,50 лева за литър, като през последните дни на предходната седмица е паднала с 4 ст.

Пропан-бутанът е поевтинял с 24 ст. за последния месец. Средната му цена в този момент е 1,31 лева Обратна е наклонността при метана, който на процедура е природен газ. Той е поскъпнал с 19 ст. за последния месец приблизително до 3,71 лева

При главните храни обаче има повишаване, като се изключат сезонните плодове като дини, пъпеши, кайсии, праскови. (Виж картата горе.)

Кравето сирене да вземем за пример нарастна с 2,1% за седмица и на едро не може да се откри под 10 лева Кашкавал “Витоша”, който в магазините към този момент е по 24 лева килото, на едро е поскъпнал с още няколко % и междинната му цена е 15,60 лева

Олиото, което беше поевтиняло през последните две-три седмици, още веднъж нараства и на едро цената му е съвсем 5 лв. – 4,99 лева За отбелязване е, че на най-голямата борса за слънчоглед и слънчогледово олио в света – Ротердамската, и суровината, и олиото поевтиняват към този момент втора седмица, също и захарта.

Захарта е поскъпнала с 3 ст. през последната седмица и на едро към този момент е 2,33 лева Поскъпват също пилешкото месо, яйцата, оризът, оранжерийните краставици и домати и други артикули.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР