Горивата ще поскъпнат с още около 10 ст. до края

...
Горивата ще поскъпнат с още около 10 ст. до края
Коментари Харесай

Очакват ново поскъпване на горивата


Горивата ще нарастнат с още към 10 ст. до края на годината, демонстрират прогнозие на търговци, представени от БНР. Тенденцията в растежа на цените се дължи на по-скъпия нефт на интернационалните пазари.

По коледните и новогодишните празници литър от най-масовия бензин ще се продава за към 2,50 лева Увеличение в цената ще има и при дизела и автогаза. Само през последния месец горивата са поскъпнали приблизително сред 5 и 6%.

„ Пазарът стартира да се стабилизира, търсенето стартира да се усилва и стойностите набъбнаха фрапантно, в случай че не се неистина, 50 $ за барел, те доближиха актуалните към 86. Така че виждате, че това е едно съществено повишаване, което и процентно се отразява в цените на бензиноколонките “,коментира пред БНР Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

Тенденцията нагоре се диктува от цените на петрола на интернационалните пазари и най-вероятно ще остане такава в месеците най-малко до края на годината.

„ Около коледните празници цените на горивата може би ще доближат в действителност 2,50-2,51, само че това са естествените обстановки на пазара сега в страната “, уточни още Бенчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР