Горивата, произведени от руски нефт и нефтопродукти в България, няма

...
Горивата, произведени от руски нефт и нефтопродукти в България, няма
Коментари Харесай

„Лукойл“ получи забрана да изнася горива от България

Горивата, създадени от съветски петрол и нефтопродукти в България, няма да могат да бъдат изнасяни и продавани съвсем на никое място отвън границите на страната. Това взеха решение дефинитивно депутатите през днешния ден, приемайки Законопроекта за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море, и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия. Той беше импортиран от Мустафа Карадайъ (ДПС) и група народни представители и има за цел да уреди дерогацията, която България получи от Европейски Съюз за импорт на съветски нефт.

Рафинерията на „ Лукойл “ ще може да продава съветските горива единствено на българския пазар, изключение ще се прави за експорт към Украйна. Продукти от съветски недопечен нефт ще могат да се изнася за страни, отвън в Европейски Съюз, само че единствено в избрани случаи.

Очаквано беше гласувано и вносителите на недопечен петрол да бъдат данък с данък, а приходите от него ще се употребяват за обезщетения на бизнеса поради високите цени на тока.

Законът влиза в действие от 5 февруари тази година и ще важи до края на 2024 година

Контролът по използване на възбраните и дерогациите ще се реализира от Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите. Глобите при несъблюдение ще са от 20 до 50 хиляди лева при първо нарушаване и от 200 до 500 хиляди лева за всяко последващо.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинЛукойл Лукойл Нефтохим горива нефт петрол съветски нефт ПоследниНай-четениПолитика 4 „ Лукойл “ получи възбрана да изнася горива от България Политика 276 Депутатите изненадващо прекратиха концесията на „ Росенец “ Бюджет и финанси 124 „ Довиждане, момчета “: Военният бюджет на Путин отписа междинната класа Компании 68 Талантите от „ Бон-Бон “ стават посланици на младежката стратегия на Пощенска банка Енергетика 21396 „ Елхим-Искра “ създаде индустриална батерия, подобаваща за ВЕИ Любопитно 10101 Шведска компания откри най-голямото находище на редкоземни метали в Европа Компании 8404 Прокуратурата разказа Nexo като пирамида от кухи компании с незаконни клиенти Компании Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР