Горите са на цялата държава, предоставили сме възможност на даден

...
Горите са на цялата държава, предоставили сме възможност на даден
Коментари Харесай

Александър Дунчев, ПП: Защо смятате, че атакувам коалицията? Напротив аз я заздравявам

Горите са на цялата страна, дали сме опция на даден министър да ги ръководи, само че да го прави транспарантно, разкритикува той земеделския министър
„ Просто променяме разпоредбите на играта. 30 години всичко се потулва под масата с политически сделки. Ако желаеме България да върви напред, както направихме от „ Продължаваме промяната и с премиера декларирахме, че оттук насетне всичко ще е транспарантно и ще се взимат решения на кардинални учредения, а не на политически, ние отсам натам желаеме, депутатите от Народното събрание и от „ Продължаваме промяната “, всяка партия, всеки министър да съблюдава разпоредбите и да ръководи ресурсите, които са му предоставени. Те не са на някоя партия, горите не са на една партия, горите са на цялата страна. Предоставили сме опция на даден министър да ги ръководи, само че да ги ръководи транспарантно. Никой не знае кои са имената на шефовете, които са се сменили в последната една година, крие се в четири парламентарни въпроса.

Това съобщи депутатът от „ Продължаваме промяната “ Александър Дунчев в коридорите на Народното събрание, който през вчерашния ден изнесе пред bTV данни за скандални схеми за назначения в горски стопанства у нас.

На въпрос дали съгласно него министърът на земеделието Иван Иван прави нарушавания на закона, той отговори риторично:

„ Това да криеш имената на всички кадрови промени за една година обратно, какво е съгласно вас “ и продължи:

„ Това е отвод да имаш гласност и бистрота, което беше главен принцип на обединението. Ако някой е подготвен да не съблюдава разпоредбите, може да си върви “, безапелационен бе той.

Той отхвърли да дестабилизира обединението.

„ Защо смятате, че нападам обединението? Напротив аз я укрепвам, както сътрудниците депутати, които се включват в това всеки министър да е виновен за това, което прави. Ние сега се опитваме да разберем какви са кадровите промени в горите. Крие се, тъй като информацията, която получаваме от вас, медиите, демонстрира, че всичките тези назначения са най-вече партийни – каква работа имат партийни назначения в горите, където би трябвало да са експерти. Много от фрагментите освен партийни – някои от тях се употребяват от всички партии, тъй като са комфортни и послушни, тъкмо такива фрагменти се конфигурират в доста стопанства, вместо експерти, които са неподкупни и не могат да вземат участие в схемите “, обясни той.

„ Имаме съответни данни, които ще публикуваме скоро благодарение на публицисти, които проверяват, където ще се види по какъв начин се облагодателстват компании, за сметка на почтените бизнеси, благодарение на шефове “, уточни Дунчев.

По думите на народния представител от Политическа партия, негови сътрудници депутати от „ ИТН “ и „ Демократична България “ са изразили поддръжка към него.

На въпрос дали ще сезира прокуратурата и други институции, Дунчев отвърна сбито: „ Стъпка по стъпка “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР