Горите на територията на Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) в се

...
Горите на територията на Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) в се
Коментари Харесай

Увеличени са с 62 200 дка горите в ЮЦДП - Смолян

Горите на територията на Южноцентралното държавно дружество (ЮЦДП) в се усилиха с 62 200 декара. Причина за това е смяна на предназначението на аграрни земи с характерност на гора, осъществена през 2019-та и 2020-та година.
Промененото предопределение на аграрни земи в гори е станало с редица заповеди на министъра на земеделието, храните и горите по предложение на регионалните дирекции „ Земеделие “, горските и ловните стопанства и районните дирекции по горите на териториите на областите Смолян и, оповестяват от ЮЦДП.
 С над 18 млн. лева от Европейски Съюз залесяват близо 18 500 декара нови гори С над 18 млн. лева от Европейски Съюз залесяват близо 18 500 декара нови гори
От през днешния ден започва приемът по подмярка 8.1 „ Залесяване и поддръжка “ от мярка 8 „ Инвестиции в развиване на горските регион...
Повечето насаждения с променено предопределение са с влошено санитарно положение, защото досега тези гори са били със статут на аграрни и не е било допустимо използването на лесовъдски мероприятия.
Според нормативната уредба за, в не е планувано осъществяване на лесовъдски мероприятия за възстановяване на тяхното здравословно положение.
В началото на 2021 година държавните горски и ловни стопанства на територията на Южноцентралното държавно дружество в акция с регионалните дирекции „ Земеделие “ са предложили за смяна на предназначението им нови 30 000 декара гори в аграрни земи, прецизират от ЮЦДП.
С това се цели поддържането на витални, продуктивни и многофункционални горски екосистеми, приспособени към климатичните промени и способстващи за намаляване на отрицателните последствия от тях, което е в директна връзка с по-доброто стопанисване на горите, повишение на тяхната резистентност и по-високата успеваемост на системата от ограничения за предварителна защита на горски пожари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР