Горите имат огромно значение за България и искаме още по-добри

...
Горите имат огромно значение за България и искаме още по-добри
Коментари Харесай

Вътев: Горите имат огромно значение за България, искаме още резултати в сектора

„ Горите имат голямо значение за България и желаеме още по-добри резултати в горския бранш. “

Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на работна среща с представители на Държавните горски предприятия и Регионалните дирекции към Изпълнителна организация по горите в Министерството на земеделието и храните. В срещата участваха заместник-министрите инж. Мирослав Маринов и Георги Тошев , както и изпълнителният шеф на Изпълнителна организация по горите инж. Стоян Тошев.

Министър Вътев акцентира, че най-важното е да се работи интензивно, да се реализират задачите и да няма нарушаване, към това е насочен и актуалният екип в министерството. Той посочи, че точно резултатите са водещи за целия кабинет, както и намаляването на административната тежест до 40% .

„ Решенията за бранша ще се взимат с баланс и координиране с всички по веригата “ , уточни заместник-министър Маринов. Той добави, че приоритет в активността ще е връщане на доверието на обществото в лесовъдската гилдия . Според него е значимо хората да се срещнат с това, което вършат лесовъдите и всички в бранша и да се върне престижът им, който е изгубен през годните.

Зам.-министър Тошев сподели, че ще се работи в синхрон и посочи, че горската система е една от най-подредените в държавната администрация.

По време на срещата представителите на държавните предприятия увериха, че снабдяването с дърва върви с естествени темпове и има задоволително количества, за застраховане на потребностите на хората. Относно ограниченията за предварителна защита на пожарите в горите стана ясно, че одобрените проектите се извършват по график, като са подхванати всички нужни ограничения за отбрана на горските територии .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР