Горички в памет на загиналите при разрушителните земетресения на 6

...
Горички в памет на загиналите при разрушителните земетресения на 6
Коментари Харесай

Садят горички в памет на жертвите в Турция

Горички в памет на починалите при разрушителните трусове на 6 февруари ще бъдат основани във всички 81 окръга на Турция, оповестява държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Днес е Международният ден на горите, а в Турция първата седмица на пролетта се отбелязва и като „ Седмица на гората “.

Планира се тази седмица да бъдат засадени един милион фиданки във всички 81 окръга на страната, като по този метод ще бъдат основани „ Горички в памет на жертвите на земетресенията “ от 6 февруари.

По данни на турското министерство на земеделието и горите 29,7 % от площта на Турция е покрита с дървета. Според данните Турция се подрежда на 12-о място в света по залесяване.

В интервала от 2003 до 2022 година (по време на ръководството на Партията на справедливостта и развиването – бел. авт.)  в Турция са били засадени 6,5 милиарда фиданки, осведоми министерството на земеделието и горите.

Планира се тази година по време на " Седмицата на гората " да бъдат засадени 1 милион фиданки, т.е. да бъдат залесени 57 462 хектара земи. Така ще бъдат основани „ Горичките в памет на починалите при земетресенията “. Всички жители са поканени да вземат участие в основаването им.

Броят на жертвите на земетресенията от предишния месец в Турция надвиши 50 000 души, ранените са над 107 000.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР