„Горещо” Водещ: Венета Райкова Венета Райкова направи бляскава кариера като водеща

...
„Горещо”
Водещ: Венета Райкова Венета Райкова направи бляскава кариера като водеща
Коментари Харесай

Само в "ШОУ"! Тъжен край: Топ 10 свалени от ефира любими предавания

 „ Горещо”
Водещ: Венета Райкова Венета Райкова направи блестяща кариера като водеща на „ Горещо “. Шоу предаването атакуваше конкуренцията в продължение на 10 години. Излъчваше се в ефира на Нова тв. Изненадващо обаче през 2014 година тв водещата разгласи в обществените мрежи, че предаването пада от ефира на медията. „ Истината е, че договорът ми с продуцентите изтече и аз изрично взех решение да не не преставам. Щастлива и подготвена съм да продължа пътя си сама “, написа тогава русокоската. Напускането й е поради повече пари в ТВ7, където водеше предаване, сходно на „ Искрено и персонално “. Уви, не пожъна съвсем никакъв триумф, след което и малкия екран пропадна, а Венета остана безработна. В този миг реши да печели, пишейки книги. В първата си книга разкрива детайлности за сътрудниците си от Нова телевизия, само че без да посочва имена.
Беше се примирила и да води свое предаване в новата телевизия „ БиТ “, след което шансът още веднъж й се усмихна и я поканиха да замести Николета Лозанова в „ Папараци “. Остава си обаче добра единствено в първите години на „ Горещо “, когато нямаше и толкоз голяма конкуренция. Сега феновете я дефинират за изпята ария, а ниският й рейтинг е безапелационен, че в най-скоро време още веднъж ще е на борсата за безработни.

 „ Искрено и лично”
Водещ: Миглена Ангелова „ Искрено и лично” също попада в класацията на предаванията, свалени от екран. То е едно от емблематичните продукции на родния тв ефир, а негов водещ е Миглена Ангелова, която с изключение на създател, е и негов продуцент, има и марката. „ Искрено и лично” има дългогодишна история. През 2000 година първата частна национална телевизия bTV афишира конкурс за външни продуценти и се стопира точно на концепцията на „ ежедневното женско ток-шоу”. Така то започва на 27 ноември 2000 година, като още първия месец се трансформира в водач в часовия си пояс. И по този начин 10 години. През 2008 година предаването стартира да се излъчва всекидневно и в ефира на Нова телевизия (свалено е поради скандално издание, отдадено на противозаконното бунище на „ Софарма” в Нови Искър, б.а.), а през септември 2013-а – и в програмната скица на ТВ7 – с напълно изменена идея и реформаторски взор към приложната логика на психиката

 „ Сигнално жълто “
Водещ: Албена Вулева Албена Вулева стартира кариерата си като момиче на шанса на Къци Вапцаров. Нашумява стремително с предаването „ Сигнално жълто “. Тя е първата журналистка, която се опълчва против родните випове и без терзание демонстрира какви греховни неща правят. Не се тормози да ги пита скандални неща, с което бързо си навлича гнева на известните персони.
През 2003 година Вулева завежда дело в Районния съд в Балчик против водещия Слави Трифонов за нанесени съгласно нея лека телесна щета и обществена засегнатост, потвърждавайки, че съзнателно е излял халба бира в лицето й. Съдът оправдава Дългия заради показания на очевидци, че се е спънал и заливането е инцидентно.
През 2007 година пък композиторът Стефан Димов осъди предаването поради „ неприкрити, тенденциозни и злоумишлени нападки, съдържащи погрешни, опозоряващи условия и приписващи на Диомов закононарушения и прояви на корупция.
В средата на август 2008 година предаването е свалено от ефир, а водещата – освободена от телевизия СКАТ.

 „ Море от обич “
Водещ: Наталия Симеонова Вечно усмихнатата Наталия Симеонова изкара 10 години като водеща на предаването „ Море от обич “. Рейтингът й бе стремглав, само че неизвестно за какво взеха решение да го прекратят. На 24 януари 2012 година бе излъчен последният епизод на предаването. Първият епизод бе излъчен на 25 май 2002 година, което го прави едно от най-старите и потвърдили се във времето излъчвания.
В особено известие се споделя, че продуцентската компания „ Глобал Филмс “, Наталия Симеонова и Магърдич Халваджиян благодарят на правилните фенове на „ Море от обич “ за дългогодишната поддръжка.
Вероятно зад прекъсването на сполучливото предаване с детайли на риалити се крие нещо подмолно. В противоположен случай никой не би свалил такова рейтингово предаване от ефира си.
След това русата къдравелка стартира да води общественото предаване „ Предай нататък “, което първоначално пожъна триумф. След това го смъкнаха и тя потъна в давност. Дали тя реши да не се връща повече на екран, или пък не получава преференциално предложение – можем единствено да гадаем… Истината е, че феновете тъгуват по предаването, както и хилядите двойки, които правеха предложение на половинките си посредством екипа на Наталия Симеонова.

 „ Имаш поща”
Водещ: Гала Освен като водеща в „ На кафе “ Гала има насъбран опит и в предаването „ Имаш поща “. Там тя разказваше забавни истории на елементарни хора, които се намират след дълго търсене. Екипът на русокоската съумя да събере братя и сестри, които са израснали в домове за сираци. Случаите са безчет, а феновете умираха да ги гледат и да видят по какъв начин ще се развият нещата.
Първите три сезона се излъчваха до 2008 година и помогнаха на стотици българи да разрешат проблемите си. Предаването се радваше на извънреден рейтинг. След това се наложи няколкогодишна пауза. През 2012 година Гала и чаровният куриер Пейо се появиха още веднъж на екран. Предаването обаче не участва в настоящата програмна скица на Нова телевизия. И няма признаци това да се промени.
Хората беснеят, че медиите отстраниха всички занимателни и обществени излъчвания, в които участваха елементарни хора. Оставиха единствено сеирджийските ток-шоута, в които вземат участие една избрана група известни персони и други не се позволяват. А разискваните тематики са коя с кого е спала, какъв брой пари й е дал и така нататък Определено има жадност за предаване като „ Имаш поща “.

 „ Риск печели, риск губи “
Водещ: Къци Вапцаров „ Риск печели, риск губи “ започва на първо време по телевизия „ 7 дни “ като независимо предаване на Къци Вапцаров. По късно, през 1997 година, се мести в Ефир 2 на Българска национална телевизия. От 1 юни 2000 година шоуто се излъчва по bTV. Свалено е от ефир през 2005 година. След осемгодишно спиране през юли 2013-а се завръща в ефира на ТВ7. Предаването стопира лъчение в края на юли, след излъчени единствено няколко епизода.
Какво в действителност представляваше шоуто?! Водещият Къци Вапцаров избира човек от публиката. Последният взема решение кръстословица, като избира „ карти на шанса “. При вярно отгатната дума печели премия, която може да задържи и да приключи присъединяване си, или да „ рискува “ като продължи да играе. При неверен отговор играчът завършва присъединяване си и губи извоюваното досега. Завършилият сполучливо кръстословицата завърта така наречен „ колело на шанса “, което му носи опция за още награди.
Хазартните игри постоянно са привличали публика и това е повода толкоз години Вапцаров да се радва на огромен рейтинг. Уви, и неговата приказка завърши по необясними аргументи.

 „ Като лъвовете”
Водещ: Ники Априлов Ники Априлов е един от основателите на паметното предаване от близкото минало „ Като лъвовете”. Животът на предаването продължи тъкмо 17 години – от 1991-ва до 2008-а. Работи с деца още от времето, когато е студент. Негови ученици са Камен Воденичаров, Влади Въргала, Мариян Бачев, Явор Гърдев и доста други. Преди години „ Като лъвовете” беше свалено от ефира на Българска национална телевизия макар хилядите си почитатели и макар рейтинга си. Причината по този начин и не стана известна на необятната публика. Години по-късно Априлов реши да внесе изясненост по тематиката. Очаквано, зад свалянето на предаването се крие голяма подмолна измама. „ При мен персонално никой не е идвал, с цел да ми изяснява за какво стопират предаването. Просто беше взето такова решение. Точно тогава се търсеха икономии, с цел да бъде финансирано това мегапредаване на Димитър Цонев, което беше в неделния ден. И изгоряха доста излъчвания, включително и „ Като лъвовете” – с цел да бъдат пренасочени средствата към неговото предаване”, споделя той.

 „ Комбина”
Водещи: Лора Крумова и Галя Щърбева Най-пресният образец за рокада в малкия екран е предаването „ Комбина” с водещи Лора Крумова и Галя Щърбева. Публицистичното предаване спря своето лъчение от есенния сезон на Нова телевизия. Ръководството реши да не го връща на екран след лятната почивка. На мястото на „ Комбина” се излъчва играта „ Сделка или не” с Румен Луканов.
Причината за промяната евентуално е, че Нова тв избира да има повече занимания в почивните дни следобяд, по тази причина публицистиката ще бъде изнесена единствено заран.
„ Комбина” започва през 2015 година, откакто и двете водещи се върнаха по едно и също време от майчинство.

 „ Стани богат”
Водещ: Ники Кънчев В България „ Стани богат” се излъчваше по Нова телевизия с водещ Ники Кънчев в интервала 2001 – 2008 година От 7 януари 2008 година, за този сезон предаването се снима в ново студио и с нови декори. На предварителния кръг „ Най-бързият печели “ към този момент се състезават по 10 участници, както е и в истинската версия на шоуто. Има смяна и в сумите, които ще се печелят, като огромната премия към този момент е 200 000 лв.. Вкаран е и четвърти жокер - „ Смяна на въпроса “, който е наличен след прекосяването на първата сигурна сума.
„ Нека играта в „ Стани богат” стартира сега…”. С тази емблематична имитация стартира една от най-вълнуващите телевизионни игри – „ Стани богат”. С над 10-годишна история, форматът съчетава в едно познание, шанс, напрежение, шоу и адреналин. На стола на благосъстоянието са сядали хиляди участници, с цел да отговорят на въпросите на водещия и трансформирал се в емблема на шоуто Ники Кънчев.

 „ Факторът Кошлуков”
Водещ: Емил Кошлуков Емил Кошлуков също претърпя срив, откакто „ Канал 3” смъкнаха емблематичното за него предаване „ Факторът Кошлуков”. Той стана част от програмата на медията на 5 юни 2015 година За по-малко от година през студиото на неговото предаване минаха над 100 посетители от публичния, икономическия, политическия, културен и състезателен хайлайф на страната. Уви, поради оптимизация на бюджета на „ Канал 3” се наложи да спрат издаването на неговото предаване, което гълтало голяма сума, непостижима за управлението.

Подготви Красимир КРАСИМИРОВ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР