Горещо е! И то за пръв път от толкова дни

...
Горещо е! И то за пръв път от толкова дни
Коментари Харесай

Стой на сянка, ще изгориш

Горещо е! И то за пръв път от толкоз дни насам. Чак е грехота да търсим хладина в случай че до неотдавна влагата бе попила в облеклата ни. Но стига за времето! То е или по-предвидимо от нашите дейности, или изцяло дава отговор на тях. Трудно е обаче да гледаме на лятото като на суша - има и кавги, и зрелища, и звук по морето. Тук са и комарите, скрити под слънчеви очила.
И да, децибели подвигат най-много блюстителите на реда, с цел да притеглят вниманието на полегналия под чадъра жител, с философския въпрос кое гали повече сетивата - мента с доста лед или сеирът, който създават феновете на мощни политически чувства? Трудно, а?! И от двете оферти бързо ни наляга дрямката. Особено в жегата и на пясъка. Нещо повече, има заплаха да заспим надалеч от чадъра. Например в някоя канавка или до отходната тръба с фекалии, която се излива другояче във вътрешността в морската простор.
Затова уверете се, че стоите на сянка . И освен в рисковите за кожата часове след обед. А постоянно! Далеч по-сигурно е. Без зачервявания, без досадни кремове, без рани и болежка - пребиваването в сянката изрично ви обезпечава комфорт, от който даже и мощните на деня не се лишават. Намерете си и мулета за мокри поръчки - да ви носят джин с тоник или сложени на сребърни подноси глави на непослушковци. Вместо бира, поръчайте донос. Вместо скара - конспирация. А тараторът елементарно вкисва, сменете го с кръв на младенци . Само внимавайте да не останете без загар. Тогава не просто ще изглеждате подозрителен за другите в сянката, само че и ще ви се смеят, че сте пропуснали шанса си. Я от мързел, я от постоянно пиене.

И още нещо - пазете се от мъртвото неспокойствие. Все отново през август морето “се обръща”.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР