Горещо благодаря на главния прокурор Иван Гешев. Само за няколко

...
Горещо благодаря на главния прокурор Иван Гешев. Само за няколко
Коментари Харесай

Благодаря на Гешев, който е лъжец и позор за прокуратурата. Оставка!

Горещо благодаря на основния прокурор Иван Гешев. Само за няколко часа той ме направи национално и интернационално прочут. Това не е по силите даже на огромни рекламни и ПР компании. Звездният тандем Гешев и Сийка обаче го могат.
Вчера Специализираната прокуратура стартира следствие по Глава първа от Наказателния кодекс - за държавна измяна, измама, изменничество и други закононарушения против републиката. Това разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева. Съобщи също, че прокуратурата ще популяризира материали и доказателства, от които щяло да се разбере по какъв начин обвинени, настоящи политици и публицисти работили в синхрон против прокуратурата, като се опитвали да попречат на водени следствия.

Милева на няколко пъти повтори, че ще бъдат разкрити връзки сред обвинени, политици и медии. За по-сигурно заяви имената на предприемачите Цветан Василев и Васил Божков, които са обвинени по разнообразни каузи.

Веднага по-късно в медии, топло близо до прокуратурата бяха оповестени телефонни диалози на Васил Божков с политик, публицист и незнаен мъж. Журналистът бях аз – Огнян Стефанов, основател на уеб страницата Фрог нюз. Минута по-късно телефонът ми към този момент бе загрял...

От медиите ме питаха вземам участие ли в организирането на митингите. Разочаровах ги, а доста ми се искаше да им отговоря гордо, че „ да” – провеждам митингите. Питаха ме от кой момент познавам Божков? И още веднъж разочароващ отговор: Не го познавам, разговаряли сме два, три или четири пъти, откогато е обвинен и в ОАЕ. За какво разговаряхте, продължаваха с въпросите сътрудниците. Отговор: За каквото беседват публицисти с хора, оказали се в топ 3 на осведомителния поток. А и с който пожелаят.

Междувременно в диалози с адвокати разбрах, че мога да бъда арестуван, в случай че ми бъде повдигнато обвиняване по Глава първа на Наказателния кодекс. На какво съображение, - питах упорито. Няма съображение, има решение на Гешев и някой над него, евентуално Пеевски. Това ми споделяха. И аз повярвах, тъй като нямаше да е първото сходно обвиняване, нито първия арест. И се подготвих.

Продължаваха въпросите от медии, в това число от чужбина. Питаха, за какво се намесва името ми и за какво прокуратурата разгласява диалози с мен. Това било нелегално, тъй като държавното обвиняване осветява журналистически източници. „ Не знам, за Бога. Нямам разбиране, за какво го правят”.

Всъщност знам доста добре. Във Фрог нюз са оповестени десетки сериозни материали за ръководството, в това число и това на прокуратурата. Още когато основен прокурор стана Сотир Цацаров, му изпратих есемес, с който го поздравявах и показвах подготвеност да си партнираме в битката с корупцията. Отговорът беше повече от позитивен и покана да се забележим и че той – основният прокурор ще разчита на нашата поддръжка. Повече не го чух, нито видях. По-късно, когато видях по какъв начин прокуратурата работи изборно и не против корупцията по високите етажи, а против тези, които желаят да няма там корупция, разбрах че е желана поддръжка под формата на ПР и реклама. Е, не стана. Получи я от други. От същите я получи или им я подредиха и за Иван Гешев.

Казвам ясно: Подкрепям с цялото си сърце митингите. Подкрепям настояването на оставката на Иван Гешев, тъй като, съгласно мен не има професионални и морални качества за високия пост и е подвластен! Доказателства има. Този човек всеки ден изрича неистини, потвърждавайки, че са истина. Замесва ме в изказвания, че съм уредник на митингите, че съм по някакъв метод обвързван с Васил Божков. Това е неистина! Твърди, че Божков и Василев финансират митингите. Ако това беше по този начин, той евентуално щеше да има най-малко едно доказателство. Няма такова. Значи и това е неистина. Прокуртурата твърди, че тези двамата изсипвали „ милиони и даже милиарди” за водене на акция против държавното обвиняване. Покажете най-малко едно доказателство. Поне един лев изпратен до някого и предаден на организация, център, индивиди някакви, които провеждат сходна акция. Няма такова нещо. Пак лъже! Мога да продължа.

И нещо отвън митингите. Когато Гешев се кандидатира за основен прокурор в медии бяха оповестени документи, които потвърждават, по какъв начин дамата, с която живее, е придобила парцели в София на нереално ниски цени. Това било обикновено и законно, - отговори Гешев. Нова неистина, тъй като този трик се ползва, когато или се лъже с цената, или парите до същинската стойност се дават кеш и на тях не са начислени налози. Сиреч мръсни пари.

Да, Гешев е измамник. Ще продължа да подлагам на критика дейностите му, тъй като той копира Вишински и Ернст Лауц. Но даже това не му е по силите, тъй като пред тях е интелектуално джудже... На надменност и грубост обаче го докарва.

Ако беше добър правист и прокурор, щеше да упреква и задържа с причини и доказателства на закона, а не с циркаджийски акции и нелепи изяви по медиите. Много са подозренията, че част от арестите му са по лист, спуснат от Делян Пеевски и мафиотското задкулисие. Доказателство №1: Заяви, че на никое място в следствието по делото против КТБ не срещнал името на Пеевски. Как тогава да си разбираем, че Пеевски е „ консумирал” от банката над 500 млн лв., а дружно с майка му Ирена Кръстева – над милиард? Защо очевидци настояват, че Пеевски е бил в банката съвсем ежедневно, а единствено Гешев не го е „ срещал” в следствието? Дори не е смешно – тъжно е.

Този човек ще си отиде от поста, компрометиран от личните си дейности, тъй като този пост е доста над неговите благоприятни условия. Затова десетки хиляди скандират: „ Гешев е срам! Оставка!”. Те не са злобни хора, а хора, които виждат очевидното и то ги отвращава.

Подготвям с адвокати – същински, не на гешево равнище – сигнал до прокуратурата да бъде разследван случая с намесването на името му в прокурорския тюрлюгювеч от 13 юли и противозаконното издание на диалози, в които се твърди, че вземам участие. Давам си сметка, че сигналът ще бъде прегледан от подвластен от Гешев прокурор, проблем, поради който Венецианската комисия подлага на критика България от дълго време, само че нямам избор. Ще сезирам и интернационалните институции за репресиите, на които съм подложен от години от държавното обвиняване.

Заявявам за следващ път: Не съм против прокуратурата, там има знаещи и можещи хора. Не одобрявам тяхното безмълвие и боязън, само че това е въпрос на персонален избор. Против милиционерщината съм и репресивния модел, налаган от Гешев.

Огнян Стефанов

П.П. Докато пишех този текст ми се обадиха сътрудници да ми кажат, че министърът на спорта Красен Кралев се изказал по мой адрес, наричайки ме публицист в кавички. Това не ме визира, тъй като от дебелак, както съм чувал да го назовава негов шеф, не се чака да „ роди” нещо мъдро. Но Кралев изрича голяма неистина, потвърждавайки, че съм почнал да храча по министерството, откогато уволнил брачната половинка ми, която била унищожила ученическия спорт, до момента в който отговаряла за него. Кралев не е уволнявал брачната половинка ми, тъй като тя напусна сама, когато той стана за повторно министър. Освен това в случай че е съсипвала нещо, той би трябвало да я освободи още през първия си мандат като министър. Не го е направил. Толкова малоумен ли е бил, че да не забележи нанасяните от нея „ вреди”? Съпругата ми има над 30 години стаж в това ведомство, била е деен състезател, а по-късно минава в системата. До „ проглеждането” на Кралев предшествениците му са били удовлетворени от работата й и се е развивала кадрово без партийни ходатайства. И тъй като става дума за Кралев, се сещам за една мисъл на Марк Твен: „ Човек в случай че е малоумен като дребен, подобен ще е докрая”...
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР