Горещо беше началото на парламентарните дебати в 45-ото Народно събрание

...
Горещо беше началото на парламентарните дебати в 45-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Горещ дебат в парламента: Кой е част от задулисието?

Горещо беше началото на парламентарните диспути в 45-ото Народно заседание тази сряда. Денят стартира със спор кой е чат от задкулисието и си партнира с ГЕРБ, с цел да провали опцията за политическа смяна.

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще внесе предложение за основаване на Временна анкетна комисия за обстановката в „ Росенец “. Събрани са 48 подписа и предлагането ще бъде подадено в деловодството на Народното събрание, заяви заместник-председателят на парламентарната група Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ попита водят ли се подмолни договаряния за сформиране на държавно управление с мандата на " ИТН " и с поддръжката на " Демократична България ", Движение за права и свободи и " Изправи се! Мутри вън! ".



„ В петък беше одобрено ядрото на новото парламентарно болшинство, което се очерта с избора за ръководител на 45-ото Народно заседание. В това ново болшинство влизат парламентарните групи на „ ИТН ", „ Демократична България ", Движение за права и свободи и „ Изправи се! Мутри вън ". То действа целеустремено и проведено не на база на политическите и обществените си поръчки, не въз основата на идеологически и идейни сходства, а въз основата на общи подмолни дейности. Няма да се фокусираме върху думите на представителите на тези обединения, а върху делата им ", съобщи Биков.

Изказването му провокира остра реакция от страна на Движение за права и свободи.

„ Тук се слага въпросът за новото болшинство в Народното събрание, въпросът за задкулисието, за вота на гласоподавателите, за идеологията. Ние от Движение за права и свободи доста елементарно ще отговорим на този звук и на тези въпроси. Първо, ние сме партия, която отпреди демокрацията желаеме народна власт. Отпреди 10 ноември нашите корени, нашите родители, нашите предшественици са се борили за това. Някои от тях са още живи. Второ, незабавно след измененията Движение за права и свободи постоянно е следвала една доста ясна кардинална позиция - НАТО и по-късно Европейски Съюз. Никога не е изневерявала на тази позиция. Движение за права и свободи постоянно е показвало ясно каква линия на политика следва. Това го вършим и в предното, и в по-предното, и в настоящето Народно заседание ", сподели още Йордан Цонев.

Според Цонев ГЕРБ са изгубили 20 депутати на тези избори и това е явен сигнал за желанието “ на гласоподавателите за смяна и Движение за права и свободи дава отговор на техните претенции. Депутатът дефинира ГЕРБ като „ токсична партия “, която до момента е удушавала своите съдружни сътрудници в прегръдката си и по-късно тези партии са изчезвали от политиката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР