Горещият континент Африка винаги създава асоциации с пустини и камили.

...
Горещият континент Африка винаги създава асоциации с пустини и камили.
Коментари Харесай

На ски в Африка? Мисията възможна!

Горещият континент Африка постоянно основава асоциации с пустини и камили. Някои високи планини, като планината Атлас, в северната част на континента обаче основават отлични условия за ски.

Най-големият ски център в Африка е Oukaïmeden в Мароко.

Разположен е близо до Маркеш.

Центърът е основан през 40-те, само че в последно време притегля от ден на ден задгранични туристи, а задачата му е в близко бъдеще да модернизира оборудванията, които изкарват скиорите на височина сред 2200 и 3300 м н.в.

В курорта към момента няма оръдия за неестествен сняг, по тази причина най-хубавото време за посещаване е от средата на януари доникъде на февруари.

Вторият, по-малък марокански ски курорт е Michlifen, ситуиран над красиви кедрови гори. Снежната завивка там е непредсказуема, а сезонът от време на време продължава едвам няколко седмици от средата на януари доникъде на февруари.  За сметка на това пътят до курорта е трогателен. Той минава през гъстите кедрови гори, а стада маймуни ви приветстват за добре пристигнали.

Отвъд границата, Алжир също може да се похвали със ски куророт. Той е наименуван Chréa и е ситуиран близо до столицата Алжир. През 2002 година там са открити няколко уреди, откакто регионът става по-сигурен след прекратяването на терористичните дейности.

Напоследък и Египет, с изключение на с античните пирамиди, може да се похвали с условия за ски. По-рано тази година там отвори порти първият закрит ски център в Африка.  Ski Egypt е построен от компанията, която построи и закритата писта в Дубай, по този начин в този момент наред с посещаване на пирамидите там може да се спускате на ски 365 дни в годината. Освен писта закритият курорт разполага и със снежен парк с голям брой атракциони.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР