Горещите хечбеци (от hot hatches) са изчезващ вид, от който

...
Горещите хечбеци (от hot hatches) са изчезващ вид, от който
Коментари Харесай

А ги мислехме за изчезнал вид: Toyota пусна горещата версия GR Yaris

Горещите хечбеци (от hot hatches) са изчезващ тип, от който не останаха доста представители. Но Toyota ни изненада с дебюта на обновената Toyota GR Yaris, подобренията по която са такива, че дават обещание в действителност страхотни моменти зад кормилото.

Toyota GR Yaris е дело на TOYOTA GAZOO Racing, като моделът дебютира през 2020 година Обновеният модел, показан преди дни на ревюто в Токио, следва концепцията „ разработка, съревнование, щета, ремонт ”. Това изяснява по какъв начин са реализирани подобренията по модела: посредством потребление на опита в моторния спорт, внедрен в автомобил за пътя.

Заедно по този коли са работили спортните инженери на TOYOTA GAZOO, рали водачи и експерти от света на рали спорта, с цел да обогатят още повече характери на GR Yaris като драйвърски автомобил, подобен, при който преживяванията зад кормилото за сложени преди всичко.

Сред главните промени по модела са еволюция на 3-цилиндровия турбо мотор, който предлага по-висока мощ и въртящ миг, както и представянето на чисто нова 8-степенна GAZOO Racing Direct Automatic Transmission, проектирана за бърза промяна на предавките, типична за моторните спортове.

Специално квалифицираното за GR Yaris шаси е в допълнение подсилено, а самата настройка на кокпита и шофьорската позиция са по този начин конфигурирани, че да се подсигурява по-автентично спортно чувство. Окачването също е пренастроено, с цел да подсигурява по-добър надзор.

Двигателят, 3-цилиндров, е с увеличена с 19 к.с. и 30 Нм мощ, като в този момент параметрите доближават 280 к.с. и 390 Нм. Налягането на горивната система е увеличено, буталата са олекотени, инсталиран е нов всмукателен датчик за налягане.

Новият модел ще се предлага в осъществяване “Circuit ”, което включва охлаждащ пакет. Той включва нов подрадиатор за възстановяване на надеждността при шофиране на цялостна газ, модификации на въздухозаборника и спрей за междинния охладител. 

Още детайлности за горещата Toyota GR Yaris четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР