Горещите глави вече започнаха да бият тревога и да се

...
Горещите глави вече започнаха да бият тревога и да се
Коментари Харесай

Путин подписа указ за военните сборове на запаса в Русия през 2023 г

Горещите глави към този момент започнаха да бият паника и да се оглеждат към пътя за Планински Ларс /границата на Русия с Грузия/. Бързаме да ги разочароваме: става въпрос за рутинно мероприятие, сборовете на запасняците са годишни. Основната им цел е да актуализират уменията на тези, които в миналото са били на " срочна слежба ". В последна сметка какъв брой време е минало от този момент? За някои 5, 10 години, а за някои се събират и 20 години. През това време всичко, което е било научено тогава, към този момент е безнадеждно забравено, а и техниката се трансформира задоволително бързо.

Военният наблюдаващ на ТАСС, полковникът в оставка Виктор Литовкин, в ефира на радио „ Комсомолская истина “ изясни проблемите, свързани с президентския декрет:

Колко души ще бъдат извикани?

- Всяка година за присъединяване в такива сборове нормално се приканват до 150 000 души. Но защото в този момент има 300 хиляди мобилизирани, цифрата несъмнено ще бъде по-ниска.

Кой дава отговор на изискванията за приканване в ресурс?

- Необходимото изискване е от времето на службата в армията до подготвителните сборове би трябвало да са минали минимум 3 години. Тоест, на процедура ще бъдат призовани жители над 23 години. Редниците и сержантите - до 35 годишна възраст, младшите офицери - до 45 години. Старши офицери няма да бъдат призовавани, те така и така са в армията.

Кои няма да бъдат призовавани?

- Служителите на правоприлагащите органи, Министерството на изключителните обстановки, митниците и тези държавни чиновници, които имат така наречен „ ризница “, са освободени от приканване в ресурс.

Колко продължителни ще са военните сборове?

- Различно за другите специалности. Но оптималната дълготрайност е два месеца.

Ще бъдат ли уволнени от работа запасняците през това време?

- От момента на призоваването лицето резервира предходната си месторабота и получава междинната заплата. Заплатата ще се изплаща и според от военната служба и звание.

Как ще бъде изпратени призовките?

- Както нормално - по пощата или ще бъдат доставени по месторабота на хората.

Но по думите на ръководителя на комисията по защита на Държавната дума Андрей Картаполов, в редица райони призовките за военно образование ще бъдат дублирани и по електронен път.

И най-после, това което е най-важното за мнозина: тези военни сборове са за обновяване на добитите в миналото умения. Нямат нищо общо нито с мобилизацията, нито с изпращане в зоната за специфичната военна интервенция!

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР