Горещините представляват голямо изпитание за косата. За да запазим блестящия

...
Горещините представляват голямо изпитание за косата. За да запазим блестящия
Коментари Харесай

Как да подхраним косата през летните месеци?

Горещините съставляват огромно тестване за косата. За да запазим блестящия ѝ тип даже в този интервал, би трябвало да съблюдаваме няколко съществени правила. 

Горещото време я изсушава и по тази причина е добре да заобикаляме спомагателна термична обработка, като приложимост на преса или сешоар. Важно е да ѝ предоставяме нужната хидратация, като постоянно я подхранваме с масла, а при къпане използваме хладка вода. Не би трябвало да забравяме да одобряваме задоволително течности и да се храним разнообразно и пълноценно. Подходящо е да носим шапка и да мием косата си постоянно след посещаване на басейн или прекаран ден на плажа.
Какви могат да бъдат аргументите за суха и изтощена коса?
През лятото има доста фактори, които въздействат на здравето на косата и тя стартира да наподобява изтощена.

Всеки вид космена конструкция е друга. Коса, която в никакъв случай не е третирана, има доста по-голям късмет да се резервира, без да се поддаде на неподходящите външни фактори. Това обаче е сложна задача дами с боядисана коса.

Силното слънце е основният провинен за изсушаването на косъма. Вятърът също дехидратира. Морската вода или химикалите, които се употребяват за поддръжка на басейните, също оставят своята диря.

Защо да изберем натуралната козметика през лятото?
През този сезон косата е много по-уязвима от нормално и е належащо постоянно да я подхранваме. Парабените, съдържащи се в козметичните артикули, вредят доста повече в този интервал, в сравнение с по принцип. Именно поради тази нараснала сензитивност, е уместно да я подхранваме единствено с натурални средства.

Предлагат се разнообразни шампоани и балсами, които са направени от 100% био съставки, които обогатяват космения фоликул. Чрез потребление на артикули без наличие на сулфати, ние я подхранваме по допустимо най-естествен метод, което усилва шанса да задържим здравия ѝ тип.

Специалистите от онлайн магазин Greenlabox.bg изясняват, че през лятото продуктите от този вид са доста по-търсени и се употребяват в по-големи количества. Употребата на безвредни естествени материали е потребна освен за здравето, само че и за околната среда, като нездравословния отпечатък се понижава доста.
Кои съставки в козметиката ще подхранят изтощената коса?
Освен, че можем да сами да си създадем домашни маски – с потребление на супер храни, като мед, яйца и съставки на билкова основа, можем да се доверим и на следните ефикасни способи за поддържане:
арганово масло – богато на мастни киселини и витамини A, C и E. Подхранва, хидратира и заличава уврежданията. Добавя мекост и гладкост, пази от топлинна обработка и е отлично за всеки;розмарин – тази прелестна билка подтиква растежа на косъма, като подкрепя за положителното кръвоснабдяване на скалпа. Възстановява жизнеността и блясъка и подхранва корените. Розмаринът има също и противовъзпалителна функция;масло от авокадо – това течно злато прониква в космения фоликул и влияе в дълбочина, като овлажнява и възстановява блясъка. Възстановяващите му свойства защищават от мощна топлота и задействат растежа. Този артикул е един от най-богатите на хранителни субстанции, като витамини K, E, B6, C, калий и фолиева киселина;алое вера – укрепва скалпа и е сигурен метод за предварителна защита от пърхот. Подобрява структурата на космите и понижава косопада. Друга негова изгода е, че гелът от алое подтиква производството на кератин, който е от първостепенно значение;глицерин – той е фамозен с омекотяващото си деяние. Чудесен за нанасяне по дължините на косата, с цел да може тя да укрепне. Честото поддържане с глицерин, понижава наелектризирането на косъмчетата и цъфтящите крайчета. Освен че прибавя мекост, гладкост и сияйност, този артикул укрепва космената конструкция и я прави по-здрава, обемиста и издръжлива.
Следвайте тези рекомендации, използвайте шапка или чадър в най-големите горещини и ще запазите здравината и блясъка на вашата коса.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР