Горещини или дъждове - какво ни очаква през юни?Средната месечна

...
Горещини или дъждове - какво ни очаква през юни?Средната месечна
Коментари Харесай

Какво ще бъде времето през месец юни

Горещини или дъждове - какво ни чака през юни?

Средната месечна температура през юни ще бъде към и над климатичната норма. За по-голямата част от страната тя е от 19 до 23 градуса. Месецът ще е нестабилен най-малко през първата половина и още веднъж се чакат превалявания, изясни синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев пред Нова телевизия.

„ Валежите ще бъдат неравномерно разпределени както по обсега, по този начин и по количества. Повече ще вали в западната половина от страната, само че преваляванията ще са в нормите. По-малко дъжд ще има в Източна България”, разясни синоптикът.

Очакват ни и доста слънчеви дни, изключително в източната част на страната. Най-високите температури през месеца ще бъдат сред 31 и 36 градуса, а най-ниските – сред 10 и 15 градуса.

През първото десетдневие времето ще е неустойчиво с условия за чести валежи. 1 юни започва с температури сред 29 и 34 градуса, само че през идващите дни те едва ще се намалят и в края на първото десетдневие преобладаващите ще са сред 24 и 29 градуса.

С такива температури ще продължи и второто десетдневие – към 25-30 градуса. Отново има условия за чести валежи, изключително в следобедните часове.

През третото десетневие наклонността е за покачване на температурите и стабилизиране на атмосферата. Ще има все по-малко валежи, като по-голяма е вероятността такива да има към 22-24 юни. В края на месеца температурите ще доближат типични за лятото стойности.

До средата на юни е допустимо тук-там да има градушки , изключително в западната половина от страната, разясни Красимир Стоев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР