Горещи вълни с екстремно високи температури най-вероятно ще има и

...
Горещи вълни с екстремно високи температури най-вероятно ще има и
Коментари Харесай

Няма пощада! Гореща вълна идва и през август, температурите - до 44 градуса

Горещи талази с рисково високи температури най-вероятно ще има и през август. Това предвижда Красимир Стоев от Национален институт по метеорология и хидрология.

Назад във времето, разясни той, температурни екстремуми през юли е имало 2000 и 2007 година Тогава интервалът на горещата вълна е бил по-кратък, само че температурите са достигнали всеобщо 40 градуса, а за по няколко дни даже 43-44 градуса. Според Красимир Стоев, тази година пред август също ще има една гореща вълна, при която температурите също могат да приближат тези знойни градуси. Той не конкретизира интервала, само че съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология това ще е сред 6 и 12 август.

За утрешния петък той изясни, че следва " един прелестен летен ден ". Навсякъде ще бъде слънчево, с оптимални температури в по-голямата част на страната сред 27 и 32 градуса.

„ Това, което следва през идващите дни - последователно покачване на температурите. Слънчево време - събота и неделя, с незначителна купеста облачност в следобедните часове над планинските региони ”, предвижда Красимир Стоев пред Нова телевизия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР