Горещата вълна, обхванала Балканите, не отстъпва. В петък 42 градуса

...
Горещата вълна, обхванала Балканите, не отстъпва. В петък 42 градуса
Коментари Харесай

Иде още по-страшна жега

Горещата вълна, обхванала Балканите, не отстъпва. В петък 42 градуса регистрираха термометрите на Национален институт по метеорология и хидрология в Сандански, 41 градуса в Хасково, а 40 - в Благоевград, Елхово, Пазарджик и Чирпан.

Следобедните температури през уикенда остават високи и граничещи с рисковите стойности за нашите географски ширини, съобщи NOVA. Днес като се изключи някои региони в западната половина на страната денят ще стартира с температури над 20 градуса в ранните часове, а след обяд термометрите ще гонят стойности сред 35 и 40 градуса. По западното поречие на Дунав, В Горнотракийската равнина и в крайния югозапад са вероятни и по-високи температури. Краткотрайни следобедни валежи са вероятни на изолирани места към планинските масиви най-много на запад.

Около крайбрежието в събота температурата на въздуха ще се колебае сред 27 и 30 градуса. Морската вода – към 27. Лек бриз ще прави часовете на плажа малко по-поносими. Вълнението на морето – едва с оптималната височина на вълните до половин метър.

Ако търсим хладина, тя ще е в планината, само че на по-голяма надморска височина. В ниските масиви през днешния ден температурите ще са към 30-32 градуса, по високите елементи – към 24. В събота над планинските и предпланинските масиви в Централна и Западна България ще има условия за следобедни летни превалявания с гръмотевици.

В неделя ще е по-горещо по отношение на през днешния ден. Температурите следобяд ще се движат в същия диапазон, само че жегата ще се разпростре върху по-обширни територии в страната. Превалявания не се обрисуват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР