Гореща вълна в северната част на Тунис доведе до рекордно

...
Гореща вълна в северната част на Тунис доведе до рекордно
Коментари Харесай

Гореща вълна в Тунис вдигна термометрите до близо 50 градуса

Гореща вълна в северната част на Тунис докара до рекордно високи температури, а в столицата Тунис бяха измерени 49 градуса, съобщи Ройтерс.

В някои региони с високи температури спря електроподаването, тъй като хората си стоят вкъщи с включени климатици и по този начин претрупват електроразпределителната мрежа. В северните градове Бизерта и Бежа през вчерашния ден също бяха открити локални температурни върхове.

По данни на националния метеорологичен институт предходната рекордно висока температура от 46,8 градуса е била измерена в страната през 1982 година

Разпространен в понеделник експертен отчет на Организация на обединените нации установи, че измененията в световния климат скоро може да излязат от надзор и че светът сигурно е изправен пред нови разрушителни прояви на климата в идните десетилетия или епохи.

Горещините в региона на Средиземно море през последните дни способстваха за разгарянето на пожари, погълнали огромни площи гори в Гърция, Турция и Алжир. Пожари започнаха през вчерашния ден и през днешния ден в планински области в западната част на Тунис.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР