Гореща се очаква да е политическата седмица. Вот на недоверие

...
Гореща се очаква да е политическата седмица. Вот на недоверие
Коментари Харесай

Гореща политическа седмица

Гореща се чака да е политическата седмица. Вот на съмнение против кабинета на Кирил Петков, огромни митинги срещу рухването на властта, само че и неодобрение поради високите цени на горивата още през днешния ден да разтресат жълтите павета в София.

Довечера се провежда проява на симпатизантите на Продължаваме промяната, Демократична България и фракции от Българска социалистическа партия, които са срещу края на това държавно управление, а кулминационната точка й се чака във вторник, когато започват дебатите по вота, импортиран от ГЕРБ и подсилен от Движение за права и свободи, скъсалата с управническия съюз ИТН и " Възраждане ". Общо те оформиха ново четворно болшинство в Народното събрание и дружно смъкнаха Никола Минчев от поста му на ръководител.

За да е сполучлив вотът, са нужни гласовете на повече от половината законотворци. След като шестима депутати от Има Такъв Народ се отделиха в интерес на кабинета, на премиера Кирил Петков са му нужни най-малко още толкоз, с цел да резервира властта.

Междувременно се надига и друго гражданско неодобрение - против непоносимите цени на горивата, като митингът на организиращите го ще се организира няколко вечери поред край храма " Св. Александър Невски ".

На този декор депутатите би трябвало да стартират в границите на седмицата да одобряват обновения бюджет с антикризисните ограничения на второ четене. А също така имат за задача да изберат нов парламентарен началник, както и да прегледат френското предложение за повдигане на ветото над Северна Македония, импортирано във външната комисия.

Прогнозите са, че и жителите, и националните избраници ще заседават на жълтите павета до дребните часове - едните извън, другите вътре.
ТЕМА преди 17 часа 6335 преди 21 часа 5271 преди 21 часа 2426
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР