Горещ телефон ще предава информация за проблеми до главната прокуратура,

...
Горещ телефон ще предава информация за проблеми до главната прокуратура,
Коментари Харесай

Лекари ще подават сигнали за агресия през горещ телефон на БЛС

Горещ телефон ще предава информация за проблеми до основната прокуратура, като по този начин се основава оптимално бърз път за лекари, станали жертва на експанзия, или в случай че против тях са заведени каузи. Това изясни в предаването „ Преди всички “ ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров във връзка подписаното съглашение сред основната прокуратура, Министерството на здравеопазването и БЛС за съдействие и взаимоотношение за попречване и следствие на закононарушения, свързани с активността на здравното обслужване.

„ Създадохме пътна карта, в която всяка от трите институции да си свърши работата. До края на месеца БЛС ще има подобен телефон… Миниум един път годишно ще имаме взаимна среща, на която да отчетем какво се е случило “.

Спорът сред НЗОК и частните лечебни заведения

На въпрос дали БЛС е непряк наблюдаващ на разногласието сред ръководителя на НЗОК и частните лечебни заведения, че вместо за опазване на здравето пари отиват за заплащане на в пъти по-скъпи медикаменти за частните лечебни заведения, доктор Маджаров отговори:

„ Онкологичните медикаменти са единствените, които се заплащат непосредствено от Касата. Нито една болница, без значение каква цена заплаща, няма облага от това, тъй като в нея не остават пари. Това са пари, обезпечени от страната през позитивния лист, с цел да се обезпечи безплатното лекуване на онкоболните. Учудващо е, че в позитивния лист може да съществува цена, която е седем пъти по-висока от тази, на която доставчикът я доставя. В наредбата написа, че при смяна на цената всеки вносител на лекарства би трябвало да осведоми Съвета за цени и реимбурсация. Там е главният проблем. Очаквам този Съвет да излезе с настояща информация. Това, което слушам, ми наподобява повече на политически спор “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР