Горене на протоколи от последните избори. Ако пожарникарският инстинкт на

...
Горене на протоколи от последните избори. Ако пожарникарският инстинкт на
Коментари Харесай

Мая Манолова изгори показно изборни протоколи пред сградата на ЦИК

Горене на протоколи от последните избори. Ако пожарникарският инстинкт на Борисов не проработи, неговият стол ще изгори. Борисов и ЦИК сладко спинкат във връзка с машинното гласоподаване, тъй като машините нямат чекмеджета.
Това написа във Facebook Мая Манолова. Тя, дружно с хората от " Изправи се. БГ " проведоха акция по запалване на протоколи от локалните избори през 2019 година пред постройката на Централната изборна комисия в София.

Демонстративните дейности на някогашния омбудсман на републиката и някогашен претендент за кмет на София бяха по отношение на отхвърли на ЦИК, премиера Бойко Борисов и държавното управление му да разгласят публичната поръчка за обезпечаване на машините за гласоподаване, които до пет месеца би трябвало да са въведени във всички изборни секции с над 300 гласоподаватели.

Публичното горене на документи беше обявено нощес от самата Манолова посредством профила ѝ със във " Facebook ". В реализирането му през днешния ден от 11:00 ч. пред постройката на някогашния Партиен дом се включиха доста нейни съидейници.

" След локалните избори заведох дело за анулиране на вота поради фалшификации и приложих 14 тома с доказателства, сред които бюлетини, протоколи и други изборни документи. Всички фалшификации, които се направиха в София на локалните избори предходната година, в този момент ще се повторят в цялата страна на идващите парламентарни избори ", написа тя.

Решението за машинно гласоподаване беше взето през август предходната година и от този момент има умишлено безучастие от ЦИК, държавното управление, Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев, разяснява още Манолова.

Днес в особено квалифициран варел на улицата бяха изгорени над 900 протокола от локалните избори предходната година. По думите на Манолова всички те са били фалшифицирани за обезпечаване на победа за Йорданка Фандъкова в конкуренцията за ръководство на Столичната община. Съдът отхвърли на две инстанции настояването за анулиране на изборите и отварянето на секции, в които имаше подозрение за изборни операции.

" Надявам се, че от това място под прозорците на Министерския съвет ще събудим инстинкта на пожарникар у премиера Бойко Борисов. Но нашият апел е освен към ръководещата партия. Обръщаме се към Корнелия Нинова, към Мустафа Карадайъ, към Христо Иванов, към Валери Симеонов - всички те имат свои членове в ЦИК, само че никой не си мърда пръста. Обръщаме се и към президента Румен Радев да изиска доклад за бездействието на ЦИК. Попитайте всички партии, в случай че не желаете този огън да пристигна и пред вашите централи. Партиите да задействат своите представители в ЦИК ", моли Манолова.

Тя стачкува против ЦИК, които не са пуснали публичните поръчки за обезпечаване на машини за машинно гласоподаване в секциите с над 300 гласоподаватели. Според нея става дума за обезпечаването на 18 000 машини, или по два броя за 9000 секции.

" Хората желаят почтени избори този път фалшификациите няма да минат, статуквото няма да се запази с подправени протоколи. Наистина е време за почтени избори ", съобщи още ръководителят на " Изправи се.БГ ", представена от " Сега ".

Позицията на ЦИК е, че се чака смяна в изборния кодекс, която да реши въпроса с машинното гласоподаване

Горене на протоколи от последните избори. Ако пожарникарският инстинкт на Борисов не проработи, неговият стол ще изгори....
Публикувахте от Мая Манолова в Събота, 1 август 2020 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР