Горди и благородни, големите породи кучета имат излъчване, което впечатлява

...
Горди и благородни, големите породи кучета имат излъчване, което впечатлява
Коментари Харесай

10-те най-едри породи кучета (част 2)

Горди и благородни, огромните породи кучета имат лъчение, което впечатлява и респектира. Присъствието на такова животно в фамилията, може да ви донесе любов и благополучие.

Само тези, които не са имали подобен сателит в живота си, биха изразили отрицателно мнение за тях, тъй като общуването с тези колоси има други измерения спрямо останалите породи, с които сме привикнали.

Може би някои са чували стопани на такива кучета да споделят, че държанието им по-скоро прилича това на човек, в сравнение с куче. Вярвайте, по този начин е.

И въпреки всичко, в случай че в миналото сте си мислили да си вземете подобен сладур у дома, би трябвало да помислите добре. Както всяко животно и те изискват доста грижи, само че те не се отнасят единствено до разходката и храната. Тези муцуни имат потребност от ужасно доста внимание и обичат да усещат вашата обич. Бъдете сигурни, че колкото им дадете вие, те ще ви го върнат многократно!

След като неотдавна ви запознахме с първата част от листата с най-едри породи кучета, през днешния ден ще ви представим още 10, които няма по какъв начин да пропуснем, тъй като са красиви и тъй като ги обичаме.

10. Леонбергер

 10-те най-едри породи кучета (част 2)

Голяма порода кучета, основана през 1846 година в немския град Леонберг, посредством кръстоска на санбернар, нюфаундленд и пиренейски мастиф. Височината на мъжките кучета варира сред 72 и 80 см, а тежестта им е 54-77 кг. Леонбергерът е огромно и занимателно куче. С приятния си темперамент, те са образец за идеалното фамилно куче. Отличават се със специфичната си обич към децата. Представителите на породата се дефинират като правилни, интелигентни и лесни за дресировка.

9. Московско куче-пазач

 10-те най-едри породи кучета (част 2)

Тази порода кучета е селектирана през 50-те години на ХХ век в Русия, посредством кръстосване на кавказка овчарка, санбернар и съветска хрътка. Препоръчителната височина за мъжките екземпляри е 77-78 см, а за женските 72-73 см. Минималното тегло на мъжките кучета е 60 кг. Московското куче-пазач е решително, уравновесено, без значение и общително. Има качества на отличен надзирател и бранител на дома. Тези кучета имат корав темперамент и не познават страха.

8. Бурбул

 10-те най-едри породи кучета (част 2)

Добронамерено и мощно привързващо се към стопаните куче. Произходът им води към Южна Африка през XVII век. Това е огромно и мощно куче, което има положителни реакции и пъргавина. Теглото при двата пола варира сред 70 и 90 кг. Кучетата се нуждаят от непрестанно внимание и грижи, които се отнасят не толкоз до ласките, по отношение на постоянното образование и упражненията.

7. Нюфаундленд

 10-те най-едри породи кучета (част 2)

Произходът на тази известна порода кучета идва от североизточния бряг на Канада. Първоначално те били употребявани от риболовците като работни кучета. Благодарение на ципестите си лапи, водонепроницаемата си четина и вродената им дарба да плуват, нюфаундлендите се трансформират в прелестни спасители. Мъжките нормално тежат 60-70 кг, а женските 45-55 кг. Някои представители на породата обаче доближават и до тегло, надхвърлящо 90 кг. Кучетата се отличават с голямата си мощ и извънредно нежния темперамент. В допълнение, те са доста интелигентни и имат способността да взимат независими решения. Що се отнася до силата на тази порода – тя не е пресилена: най-силното куче е 44-килограмов нюфаундленд, на име Барбара. През 1979 година тя съумява да повлече бетонна плоча, тежаща 2289 кг!!!

6. Тибетски мастиф

 10-те най-едри породи кучета (част 2)

Древна порода, употребена като куче-пазач от монасите в Тибет. Мъжките тежат сред 60 и 82 кг, а женските 40-60 кг. Тибетският мастиф е доста умерено, сдържано и чинно куче, като по едно и също време с това е и отличен надзирател на дома и лоялен другар на стопаните. Характерна линия на породата е тяхната изключителна чистоплътност. Освен една от най-едрите, тибетският мастиф е и една от най-скъпите породи в света. През 2014 година китайски предприемач купил тибетски мастиф от ревю за породисти кучета за рекордните 1.5 млн. евро. Това е най-високата цена, плащана в миналото за куче.

5. Немски дог

 10-те най-едри породи кучета (част 2)

Най-високата порода кучета в света. Минималната височина на мъжкия, съгласно стандартите, е 80 см, а на женските – 72 см. Теглото им варира от от 54 до 91 кг. Шампионът на тази порода е немски дог на име Зевс, чиято височина е 111,8 см. Изправен на задните си крайници, той доближава невероятните 2 метра и 20 см. Тези кучета съчетават в себе си мощност и достойнство, мощ и грациозност. Немските догове могат да бъдат разказани още като нежни, гальовни, предани и послушни кучета.

4. Пиренейки мастиф

 10-те най-едри породи кучета (част 2)

Порода, чиито корени произлизат от Арагон, Испания. Азиатски търговци придвижват породата в югоизточна Европа, а оттова и по целия свят. Пиренейският мастиф е огромно куче: височината на мъжките е 77-81 см, а на женските 72-75 см. Средно тегло: 70-81 кг, макар че постоянно се срещат и кучета с тегло над 100 кг. Пиренейският мастиф е прочут като извънредно интелигентно куче. Благодарение на качествата, присъщи за тази порода, те постоянно биват употребявани като пазачи и охранители.

3. Санбернар

 10-те най-едри породи кучета (част 2)

Родното място на тези кучета са италианските и швейцарските Алпи. Много огромно и мощно куче с височина съвсем метър при мъжките екземпляри. Според стандартите на породата, санбернарът би трябвало да е по-тежък от 80 кг, като най-често се срещат кучета по-високи от 80 см и тежащи над 100 кг. Най-тежкият регистриран санбернар е кучето Бенедиктин – той тежи цели 166.4 кг. С тихия си, деликатен и отзивчив темперамент, санбернарът елементарно се трансформира в идеалната фамилна компания.

2. Испански мастиф

 10-те най-едри породи кучета (част 2)

Първоначално тези кучета са били употребявани за отбрана на добитъка от вълци и други хищници. Растежът на мъжкия испански мастиф е в диапазон 77-88 см, с тегло 80-120 кг, а на женските 72-88 см, с тегло – 70-100 кг. Козината му най-често е червеникава или светлобежова, само че се срещат и други разновидности на разцветка. Този доблестен колос ще бъде добър другар на всички членове на фамилията и в това време благонадежден надзирател на дома.

1. Английски дог

 10-те най-едри породи кучета (част 2)

Съвременният британски дог в началото е подбран в Дания, по тази причина първоначално е именуван датски дог. Използван е най-много в качеството му на куче-пазач. Особено прочут е със своята зоркост – оставен да охранява даден обект, той го обикаля на равни шпации, като не позволява никого да се приближи до поверената му територия. Средният растеж на тези колоси е 69-91 см, като тежестта им може да варира от 68 до 110 кг при мъжките. Шампионът на тази порода е дог на име Айкама Зорба, който с растежа си от 94 см и тегло 155.58 кг справедливо попада в книгата на върховете Гинес. Английските догове са аристократични животни, известни със своята мощ, храброст и успокоение. Те се оправят еднообразно добре и като кучета-пазачи, и като домашни любимци.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР