„Гордея се, че България има младежи като вас. Възхищавам се

...
„Гордея се, че България има младежи като вас. Възхищавам се
Коментари Харесай

МОН награди учениците, спасили хора от пожара в с. Рояк

„ Гордея се, че България има младежи като вас. Възхищавам се на вашата храброст и мъжество. Да рискуваш личния си живот, с цел да окажеш помощ на хора в неволя, е образец за непорочност и достойнство. Благодаря ви, че с вашия образец връщате общата ни религия в положителното и вдъхновявате още ваши връстници! “ С тези думи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков посрещна в постройката на МОН четиримата възпитаници, които избавиха част от жителите на Дома за възрастни хора в село Рояк при пожара в постройката на 22 ноември т.г. За доблестната си постъпка деветокласниците Селим Селимов и Мерт Гюргелиев и десетокласниците Фуркан Фикретов и Октай Шабан получиха таблети и по една книга „ Символите на България “. Устройствата могат да се употребяват както за образование, по този начин и за развлечение, оповестява на уеб страницата си МОН.
Снимка: МОН
 
На церемонията в Министерството на образованието присъстваха част от техните родители, преподавател в учебното заведение, който е и класен началник на две от момчетата, както и кметът на община Дългопол.
 
Младежите са ученици на СУ „ Св. Климент Охридски “ в Дългопол. Когато пожарът се разразил, те незабавно тръгнали към мястото. Преди да влязат в горящата постройка, се допитали до по-възрастните хора от селото, които също се стичали на помощ. „ Започнахме да изкарваме живеещите в дома. Не можехме да ги оставим вътре. Нямаше и по какъв начин да гледаме в профил “, описаха учениците.
 
„ Постъпката ви е значима крачка към това да създадем света ни по-добро място за живеене. Тя е доказателство, че човещината може да избавя – безусловно “, сподели министър Денков на момчетата. Той поздрави също техните родители и учители по тази причина, че са отгледали, възпитали и образоват такива благородни деца.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР