Горд съм да съм българин, отсича третият в света пред

...
Горд съм да съм българин, отсича третият в света пред
Коментари Харесай

С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България


Горд съм да съм българин, отсича третият в света пред CNN

Победата ми значи доста за мен, фамилията ми, екипът, само че и за страната, споделя Григор Димитров в изявление за CNN, ден след грандиозната му победа в Лондон.

Известен и обичан, успеха му на заключителния шампионат от сериите ATP затвърждават статуса му на звезда, написа CNN, представена от dnes.bg.

" Горд съм да съм българин, играл съм за страната си цялостен живот и съм сигурен, че хората ще го оценят ", споделя тенисистът.

" След всеки мач виждам българските флагове, атмосферата, всичко е толкоз прелестно. Чувствам се, като че ли играя вкъщи ", споделя Григор.

Димитров стартира професионалния си път в тениса преди девет години и след впечатляващ старт при започване на кариерата си някои го назовават " бейби Фед ", предричайки му път като на Роджър Федерер.

С изкачването си до №3 в ранглистата Димитров става най-успешният тенисист у нас.

" Много е прелестно, когато постигнеш нещо такова, в случай че идваш от страна като моята ", споделя Димитров. Той е първият тенисист след Алекс Кореча, който през 1998 година печели шампионата като дебютант.

" Имаме обичаи, още от сестрите Малееви, само че аз желая да бъда за образец, освен в спорта, само че и за твърдоглав труд и всичко останало ", споделя Григор.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР